Drömhus-Therese fick resväska i huvudet – fick sjukskrivas

avEmilia Berntsson

”Kan det ta ett tag innan man blir återställd”

Hon tog sig in på Billboards topplista med en tolv år gammal låt.

Men nu är Therese Grankvist sjukskriven - efter att ha fått en resväska i huvudet.

– Jag har fått något som kallas postcommotionellt syndrom, säger hon till Gaffa.

Efter att ha varit ute i världen och turnerat i många år har Therese Grankvist, 39, hittat kärleken i Sverige och flyttat till Nyköping. Men nu är hon sjukskriven efter en ganska dramatisk tågresa - där hon fick en resväska i huvudet.

– Jag håller på och läker efter en hjärnskakning, så det har varit lite svajigt. Jag har blivit så ljuskänslig att jag fått gå tillbaka till 80-talet, du vet bara använda lappar och hemtelefon, säger hon till Gaffa.

Hjärnskakningen, som hon fick redan förra året, har varit långdragen och hon diagnostiserades med postcommotionellt syndrom.

– Då kan det ta ett tag innan man blir återställd. Så just nu är jag sjukskriven en månad, säger Therese Grankvist till tidningen.

Drömhus-comeback på gång

Therese Grankvist var en av 90-talets stora popartister med bland annat en andraplats i Melodifestivalen på meritlistan. Sedan dess har hon främst ägnat sig åt klubbmusik i London. Hon har dessutom legat etta på den amerikanska Billboard-listan under hösten med den tolv år gamla låten ”Put em high”. Men nu smids det nya planer och en Drömhus-comeback verkar vara på väg.

– Ja, det är faktiskt på gång. Det skulle vara skitkul, för jag har flyttat hem och bor i Nyköping numer. Men vi får se efter tillfrisknandet, säger hon till Gaffa.

Therese Grankvist vill ta det lite lugnare i framtiden och hon har inte längre samma sug efter att erövra världen.

– Jag tycker jag fått uppleva mycket och känner mig ganska nöjd. Sen kommer jag alltid vilja syssla med musik, på något sätt.