Camilla Läckberg

Läckbergs raseri efter Wallströms kritik: Jag förtjänar inte ditt förakt

Författarens ilska efter politikerns utspel ● Wallströms svar: Hon ska inte vara rasande

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Margot Wallströms Twitter-inlägg får Camilla Läckberg att ilskna till.

I ett långt inlägg på Instagram svarar hon politikern efter påhoppet:

”VAD ger dig då rätt att sitta på Twitter och gå till personangrepp på mig på det här viset? Lågt. Riktigt lågt Margot”, skriver hon.

Camilla Läckberg, 47, har gått i taket efter att Margot Wallström, 66, på Twitter gjorde sig lustig över henne och nya realityserien ”Svenska powerkvinnor”.

I ett långt inlägg på Instagram ger deckarförfattaren den förra utrikesministern svar på tal:

”Jag trodde någonstans ni inom S arbetat för kvinnors rätt och möjligheter att följa sina drömmar och bygga framgångsrika företag. Men inte FÖR framgångsrika antar jag? För då blir man hånad på Twitter av dig Margot – för att jag gillar min garderob som jag köpt och betalt för själv – med pengar jag själv jobbat ihop. Hur tänker du? Jag undrar verkligen? På vilket sätt har jag förtjänat ditt förakt?” skriver Läckberg.

Camilla Läckberg.
Margot Wallström.

”Förtjänar inte ditt förakt”

I inlägget har hon också tagit en skärmdump av Wallströms Twitterinlägg som orsakat utbrottet. Där skriver den socialdemokratiska politikern:

”Ska man skratta eller gråta åt att år 2021 skriver SvD om att kvinnor ’gifter ner sig’ och en människa som kallar sig själv ’Powerkvinna’ går runt i sitt nybyggda hus och säger att hennes garderob är det viktigaste rummet...?”

Camilla Läckberg skriver i sitt svar till ministern hur hon vuxit upp med föräldrar som båda var sjukpensionärer, att hon valde att satsa på skolan och utbildade sig till civilekonom och byggt sitt liv utan ekonomiskt stöd hemifrån. Läckberg fortsätter med att berätta om hur hon sa upp sig från en trygg anställning för att satsa på sin dröm, att bli författare.

”I år omsatte mitt bolag 60 miljoner och totalt genom åren gissar jag att bruttoomsättningen för mina böcker ligger på många hundratals miljoner. Och visst. Det är tråkigt och lite pinsamt att prata pengar. Och riskerar lätt låta skrytigt. Men det jag byggt upp som egenföretagare från två tomma händer innebär också i förlängningen skattepengar, arbetstillfällen och marknadsföringstillfällen för Sverige internationellt, ” skriver Läckberg och fortsätter:

Wallström: ”Hon ska inte vara rasande”

”Jag är stolt över vad jag som kvinna åstadkommit från två tomma händer. Och jag förtjänar faktiskt inte ditt förakt. Inte alls. Och dessutom – ni politiker pratar mycket om klimatet på sociala medier. VAD ger dig då rätt att sitta på Twitter och gå till personangrepp på mig på det här viset? Lågt. Riktigt lågt Margot.”

Aftonbladet når Margot Wallström över telefon, men hon vill inte kommentera Läckbergs ilska:

– Jag svarar henne på Twitter så är det bra så. Hon ska inte vara rasande, säger den före detta ministern.

Under tisdagseftermiddagen svarade också Margot Wallström på Twitter:

”Ingen missunnar dig dina framgångar – tvärtom! Men jag hade trott att grunden till framgångarna har lagts i arbetsrummet. Din power är ju mycket mer än en välfylld garderob.”

Camilla Läckberg vill inte kommentera vidare utan hänvisar till det som hon skrivit i sitt inlägg.

ANNONS EXTERN LÄNK

Upptäck höstens nyheter från Carin Wester – handla hos Åhléns här

Åhléns

Publisert:

LÄS VIDARE

Tramsfrans: Läckberg och Bagge om kritiken

Läckberg: Ville inte ens att folk skulle ta kort på mig

ÄMNEN I ARTIKELN

Camilla Läckberg

Margot Wallström