Håkan Hellström om sorgen efter Mats Paulson: ”Delade många fina stunder”

Skriver på Instagram

Håkan Hellström sörjer vännen Mats Paulson.

I ett Instagraminlägg skriver han ett hyllande inlägg om musikern.

”Delade många fina stunder med Mats på och utanför scen”, skriver han.

Mats Paulson dog under söndagen, bekräftade hans son Johannes Paulson för Aftonbladet.

Mest känd var musikern och kompositören, vars karriär spann över 60 år, för visorna ”Visa vid vindens ängar”, ”Barfotavisan” och ”Baggenslåten”.

I ett Instagraminlägg skriver nu vännen och artisten Håkan Hellström, 47, som tidigare samarbetat med Mats Paulson och spelat in låten ”Visa vid vindens ängar”, om sorgen.

”Sörjer idag. Mats Paulson var en av de nya unga trubadurerna som poppade upp under 60-talet. Han berättade ofta roliga stories från den här tiden. Som när Fred Åkerström dök upp till visgänget på Mosebacke och presenterade en ny blyg kompis-Cornelis. Och hur de spelade och uppträdde i vågen Taube blåst upp”, skriver han i inlägget.

Håkan Hellström (till höger) och Mats Paulson.
Håkan Hellström (till höger) och Mats Paulson.

”Många fina stunder”

Han fortsätter:

”Delade många fina stunder med Mats på och utanför scen. Här är en bild från Djurgården 2002 när vi firade vår gemensamma skiva. Det var den enda bild jag hittade på oss ihop. Med på tretimmars-vinlunchen var också Kenneth Gärdestad och Kenneths och Teds pappa Arne. Ett fint minne. Alla var fortfarande på väg.”

Blev 83 år

Mats Paulson blev 83 år gammal. Han hittades död i sin bostad i Saltsjöbaden utanför Stockholm på söndagseftermiddagen och efterlämnar fyra barn.

– Han har dött hastigt hemma. Han har varit lite dålig på sista tiden, men inget som var livshotande på något sätt, säger sonen Johannes Paulson till Aftonbladet.

Mats Paulson och Håkan Hellström uppträder tillsammans i ”Allsång på Skansen” 2005.
Mats Paulson och Håkan Hellström uppträder tillsammans i ”Allsång på Skansen” 2005.
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN