Asap Rockys galna outfit var Sarahs mormors mors lapptäcke

Väckte uppmärksamhet med Rihanna på Met-galans röda matta

Rihanna och Asap Rocky på Met-galan i New York den 13 september i år.
Rihanna och Asap Rocky på Met-galan i New York den 13 september i år.

Asap Rocky höjde ögonbryn över hela världen när han gjorde entré på Met-galan i en färgglad reaktion.

Men mest förvånad blev kanske Sarah från Kalifornien – som kände igen sin mormors mors hantverk.

”Jag insåg direkt att det måste vara samma lapptäcke”, skriver hon på Instagram.

Sarah och hennes familj hade nyligen skänkt lapptäcket till en andrahandsbutik tillsammans med andra saker som hennes mormor lämnat efter sig. Så när Asap Rocky, 32, dök upp på Met-galan insvept i en färgglad kreation kunde hon först inte tro sina ögon.

I två inlägg på Instagram skriver hon om reaktionen av att se det lapptäcke som hennes mormors mor sytt på en av världens största artister.

”Så min mormors mors lapptäckte skänktes till en antik/andra handsbutik för en tid sen. När jag såg Met-galabilden insåg jag direkt att det måste vara samma lapptäcke”, skriver Sarah och fortsätter:

”Mormors mor Mary gick på Met-galan med Asap Rocky”

”Jag läste i artikeln i Vogue att designern hade hittat lapptäcket i södra Kalifornien och eftersom hans kontor inte är så långt från oss i Venice i Kalifornien så krävde jag att mamma skulle leta upp foton av det på vår gamla säng. Verkar som att mormors mor Mary gick på Met-galan med Asap Rocky”.

A post shared by Sarah (@books_n_babies)

I ett andra inlägg har Sarah lagt upp fler bilder av lapptäcket som sedan förvandlades till Asap Rockys galaoutfit, när han anlände tillsammans med sin flickvän, artisten Rihanna, 33. Det var också första gången som Asap Rocky och Rihanna poserade på röda mattan tillsammans.

”Ingen stöld”

Sarah förtydligar att hon inte på något sätt anklagar någon för att ha stulit hennes mormors mors skapelse och att hon inte är ute efter pengar.

”Jag skriver det här för att jag vill förtydliga att vi inte anklagar någon för stöld och vi vill inte ha pengar. Jag la upp det här för att jag tycker att det känns fantastiskt att något som min mormors mor skapat av kärlek till min mor, för att hålla henne varm, och som vi skänkte så att det skulle kunna hålla någon annan varm, eller såld för att samla in pengar till en bra välgörenhetsorganisation, blev till ett fantastiskt konstverk av otroligt talangfulla personer som lyfte det till nästa nivå.”

Sarah skriver också att hon efter sitt första inlägg har varit i kontakt med designern Eli Russell Linnetz och beskriver honom som ”älskvärd”.

Publisert:

LÄS VIDARE