Tareq Taylor och Kristina Taylor skiljer sig – varit gifta i 26 år

Tareq Taylor.
Tareq Taylor.

Tareq och Kristina Taylor skiljer sig efter 26 år.

Tv-kocken bekräftar för Aftonbladet att paret har skickat in ansökan om skilsmässa, men vill inte kommentera det ytterligare.

Kocken och tv-profilen Tareq Taylor, 52, och Kristina Taylor, 51, har ansökt om skilsmässa. I augusti skrev tv-kocken sig på en annan adress än parets gemensamma bostad och nu har de skickat in en gemensam ansökan om skilsmässa till tingsrätten.

Aftonbladet har varit i kontakt med Tareq Taylor som bekräftar att de ska skilja sig, men han vill inte kommentera separationen ytterligare.

Ansökan om skilsmässa kom in till tingsrätten under torsdagen. Det är en gemensam ansökan och paret har begärt att skilsmässan ska godkännas utan betänketid.

Gifte sig i Australien

Tareq och Kristina Taylor har varit gifta i 26 år och har tillsammans en dotter på 17 år. För Femina berättade Tareq Taylor förra hösten om hur han och Kristina, som arbetar som lärare, träffades:

– Första gången jag såg Stina var när jag kom ut från köket på en restaurang där jag jobbade extra, hon satt där och såg helt fantastisk ut. Jag försökte prata med henne, men det gick inte så bra, för hon hade redan kille då. Så jag gick väl och smygtittade på henne, gud nu låter jag som en stalker haha, men när man sågs ute, i något års tid. Jag höll mig lite på avstånd. Men jag fick höra att de hade gjort slut, och så träffades vi ute av en ren slump.

Han berättade att han friade till henne efter bara två månader. Två år senare gifte de sig på en strand utanför Perth i Australien. Men nu är äktenskapet slut.

Bröt nacken

Tareq Taylor har arbetat som kock sedan 1980-talet. 2009 debuterade han som en av programledarna i SVT:s trädgårdsprogram som i dag heter ”Trädgårdstider”. Genom åren har han medverkat som kock och programledare i en stor mängd av SVT:s program som ”Go’kväll”, ”Historieätarna”, ”Sommarlov”, ”Musikhjälpen” och ”Lyckomaten” och 2017 tog han hem segern i TV4:s tävling för professionella kockar, ”Kockarnas kamp”. De senaste tre säsongerna har Tareq Taylor också lagat maten i ”Stjärnorna på slottet” på SVT.

Under 2019 bröt Taylor nacken vd en kitesurfingolycka. Han behövde steloperera två kotor i nacken men kunde vara tillbaka och arbeta bara några månader senare.

Tidigare i år fick han ta emot priset som årets tv-personlighet på Kristallen 2021 för sin insats i ”Tareq Taylors matresa”, en programserie där Taylor tillsammans med sin far och bror besökte Tareqs födelsestad Jerusalem som han lämnade för nästan 50 år sedan.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN