Bob Dylan

Dylan stäms på 60 miljoner efter låtaffär

Av: 

TT

Bob Dylan vid tiden för "Desire".
Bob Dylan vid tiden för "Desire".

NÖJE

I december sålde Bob Dylan hela sin låtkatalog till Universal för hissnande 2,5 miljarder svenska kronor. Nu stäms Dylan och bolaget på över 7 miljoner dollar i utebliven ersättning av änkan till en av Dylans tidigare samarbetspartners, skriver New York Post.

Kärande är Claudia Levy, änka till Jacques Levy som samarbetade med Dylan på 70-talet. Dylan och Levy skrev tillsammans flera av texterna till låtarna på albumet "Desire" från 1976, bland annat "Hurricane" och ""Oh sister". Albumet toppade Billboard-listan i fem veckor när det släpptes.

Jacques Levy, som avled 2004, står som medförfattare till sju av albumets nio låtar och dödsboet har därför rätt till 35 procent av intäkterna, enligt stämningen. Men Levys efterlevande fick aldrig sin del av kakan när Dylan sålde sin låtkatalog, och kräver nu ersättning på 7,25 miljoner dollar, motsvarande över 60 miljoner svenska kronor.

Dylans advokat Orin Snyder säger i ett uttalande att stämningen är "ett sorgligt försök" att profitera på affären med Universal, och att de kärande redan blivit ersatta. Universal avböjer att kommentera.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

Grattis Bob Dylan – musiklegendaren fyller 80 år

ÄMNEN I ARTIKELN

Bob Dylan

Musik