Presidentvalet i USA 2020

Aktuellt-ankaret misstänkt coronasjuk – missar USA-valet

Nike Nylander: Ligger hemma med feber och hosta

Av: 

Torbjörn Ek

Nike Nylander, nyhetsankare i SVT:s Aktuellt.
Nike Nylander, nyhetsankare i SVT:s Aktuellt.

NÖJE

Hon skulle ha lett SVT:s ”Aktuellt” både på tisdags- och onsdagskvällen.

Men nu missar Nike Nylander USA-valets mest intensiva nyhetsdygn – efter att ha insjuknat i misstänkt corona.

”Jag beställde ett covidtest redan i fredags då jag kände mig konstigt trött och kände lite begynnande ont i halsen”, skriver hon i ett sms till Aftonbladet.

På konkurrenten TV4 har både Steffo Törnquist och nu även Jenny Alversjö bekräftats smittade av covid-19.

SVT-profilen Nike Nylander, 54, är sjuk och missar den mest intensiva nyhetsbevakningen av USA-valet, som äger rum under tisdagen. Det snopna beskedet ger Aktuellt-ankaret på Twitter under tisdagsmorgonen.

Nike Nylander skulle ha programlett Aktuellt både under tisdagen och även på onsdagen när ett valresultat skulle kunna vara klart i USA. Men nu tvingas hon stanna hemma, med feber och hosta.

”Det blir sällan som man tänkt sig. Val i USA och istället för att programleda Aktuellt ikväll och imorgon ligger jag hemma med feber och hosta mm och väntar svar på covidtest. Får titta på mina fina kollegor från soffan. Break a leg!”, skriver hon på Twitter.

”Klassiska influensymtom”

När Aftonbladet når Nike Nylander över telefon är hon för trött för att prata men återkommer via sms:

”Är såpass hes och har lite feber så orkar inte prata så mycket”, skriver hon.

”Jag har som klassiska influensasymtom, feber, hosta, ont i kroppen, huvudvärk, snuva... inga andningssvårigheter (än iallafall) som tur är. Vet ju inte om det är covid eller helt enkelt en kraftig förkylning eller influensa. Det bröt inte ut ordentligt förrän i söndags och försämrades igår, men som tur var var jag förutseende och beställde ett covidtest redan i fredags då jag kände mig konstigt trött och hängig och kände lite begynnande ont i halsen. Så nu fick jag hem ett test på morgonen som har hämtats upp. Tur för mig eftersom de är så överbelastade med testning i Region Stockholm nu att de i helgen gick ut och sa att man inte kan beställa förrän på torsdag igen.”

Nike Nylander omgiven av Aktuellt-kollegorna Anders Holmberg, Cecilia Gralde, Jon Nilsson och Lotta Bouvin.

”Besviken för egen del”

Känns det särskilt jobbigt just på grund av att du missar bevakningen av USA-valet?

”Jag var såklart taggad att få jobba med Aktuelltsändningarna ikväll och imorgon kväll under detta historiska och otroligt intressanta och spännande val i USA. Så är förstås besviken för egen del. Vi hade ju förberett oss för två rafflande sändningar”, skriver Nike Nylander.

Hon försöker se det från den positiva sidan:

”Lite lyxigt också att kunna inta soffläge och hinna följa rapporteringen och olika valvakor utan att själv prestera och jag vet att mina kollegor kommer göra ett toppenjobb”.

Jenny Alversjö har bekräftats smittad med corona.

Nedbäddad

Hur tar du hand om dig?

”Jag ligger nedbäddad, dricker mycket te. Igår bingetittade jag på tv-serier, men från och med nu blir det nog mest USA-val, i den mån jag orkar”, skriver hon.

Catarina Wilson, pressansvarig för nyheterna på SVT, bekräftar att Nike Nylander ska stanna hemma om hon har sjukdomssymtom.

– Man ska vara hemma om man är sjuk, det är Fokhälsomyndighetens rekommendationer så där finns inga frågetecken, säger hon.

Cecilia Gralde, som egentligen skulle ha varit ledig, rycker in som ersättare för Nike Nylander både i kväll och i morgon. Hon programleder Aktuellt tillsammans med Jon Nilsson.

Även på konkurrenten TV4 har flera profiler som skulle ha arbetat med bevakningen av USA-valet insjuknat. Under måndagen berättade Steffo Törnquist, 64, att han vårdats med syrgas och dropp de senaste dagarna, sjuk i covid-19. Nu skriver även Jenny Alversjö, 46, att hon har bekräftats virussmittad och därmed missar USA-valet:

”Hade sett fram emot den här veckan i flera år. Fyra närmare bestämt. Nu kan jag inte sända med mina kollegor och det blir inget USA-valsmaraton för mig. Är sjuk i covid-19 och får följa allt från sängen”, skriver hon på Instagram.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

Grattis Steffo, 65 år i dag: ”Kan inte förstå det”

ÄMNEN I ARTIKELN

Presidentvalet i USA 2020

Coronaviruset

Nike Nylander

Aktuellt (Nyhetsprogram)

Cecilia Gralde

Jenny Alversjö

Steffo Törnquist