Hov1 sågar egna tv-spelningarna: ”Såg ut som att vi hade blöjor”

Hov1 uppträder på årets P3 Guld.

Men efter ett mardrömsgig på ”Idol” hade rapgruppen bestämt sig för att sluta med tv-framträdanden.

– Det var så otroligt jävla dåligt, säger Ludwig Kronstrand, 23.

Hov1 under ”Idol”-framträdandet 2017 som enligt gruppen var lågvattenmärket.
Hov1 under ”Idol”-framträdandet 2017 som enligt gruppen var lågvattenmärket.

Rapgruppen Hov1 tog flest hem priser på musikgalan P3 Guld både 2018 och 2019. I år är de nominerade till priset för Årets grupp och kommer även att spela på P3-galan för första gången.

I måndagens Morgonpasset i P3 berättar Ludwig Kronstrand och Noel Flike, 23, som tillsammans med Dante Lindhe, 25, och Axel Liljefors Jansson, 23, utgör Hov1, att det inte alltid varit självklart att de skulle uppträda live på tv igen.

– Alla gånger vi har spelat i någon form av tv så har det varit så otroligt dåligt så vi har sagt att vi ska aldrig mer göra det, säger Ludwig i programmet.

Mardröm i ”Idol”

Han nämner ett framträdande på ”Idol 2017” som ett skräckexempel. Gruppmedlemmarna, som då var i 20-årsåldern, hade sett den amerikanska rapparen Travis Scott glida fram på en flygande örn på scen och velat göra något liknande.

– Sedan åker vi ner från en jag vet inte hur liten plattform och har på oss en sådan här gul sele. Det var så otroligt jävla dåligt, säger Ludwig.

”Som att vi hade blöjor”

Den gula selarna var en säkerhetsåtgärd eftersom rapparna svävade över TV4-programmets publik på en hängande plattform när de framförde låten ”Pari”. Det blev aldrig riktigt samma sak som Travis Scotts örn, tycker medlemmarna.

– Det såg ut som att vi hade blöjor på oss, säger Noel.

De sjufaldiga Rockbjörnen-vinnarna, som är aktuella med låten "Gamora" tillsammans med rapparen Einár, säger att de nu blivit bättre på att be om hjälp vid tv-framträdanden – vilket de fått inför spelningen som sänds live i P3, SVT2 och SVT Play.

Ludwig säger att de är ”supertaggade” på att testa lyckan i igen och hoppas att spelningen på P3 Guld den 20 mars blir ”tio av tio”.

Hov1 har vunnit sju Rockbjörnar.
Hov1 har vunnit sju Rockbjörnar.
Publisert:

LÄS VIDARE