Mandelmann

Får böter – efter okopplad hund i ”Mandelmanns gård”

Marie Mandelmann: ”Sökte tillstånd”

Av: 

Natalie Demirian

NÖJE

Paret Mandelmanns hund Bosse var okopplad under en inspelning i ett naturreservat.

Nu tvingas produktionsbolaget Meter böta 5 000 kronor.

– Vi går i normala fall inte dit en vardag med hundarna, utan det här var en scen som Meter hade ansökt om att få filma, säger Marie Mandelmann.

Det var i naturreservatet Sträntemölla-Forsemölla på Österlen förra sommaren under inspelningen av den femte säsongen av TV4-programmet ”Mandelmanns gård” som Gustav Mandelmann, 56, och Marie Mandelmanns, 57, bordercollie Bosse gick okopplad.

Nu tvingas produktionsbolaget Meter Television böta 5 000 kronor då det strider mot reservatsföreskrifterna, visar ett strafföreläggande från åklagarmyndigheten i Malmö som Aftonbladet tagit del av.

”Trodde var okej”

När Aftonbladet når Marie Mandelmann säger hon att produktionsbolaget hade ansökt om tillstånd att filma i naturreservatet.

– Det var en filmsekvens som vi skulle filma vid vattenfallet, vi hade tema vatten. Vi sökte tillstånd att få göra det från nationalparken och vi fick tillåtelse att spela in där och för oss innebär ju det då förstås att det är med lite djur också. Sedan är det då Länsstyrelsen som har anmält det här i efterhand. Vad ska man säga. Vi gjorde allt som vi trodde var okej, men sedan var det kanske inte riktigt det då.

Marie och Gustav Mandelmann. Infällda bilden: hunden Bosse.

Foto: BJÖRN LINDAHL och TV4

”Går inte i koppel”

Hon säger att Bosse inte brukar gå kopplad.

– Han är ju en arbetshund och de går inte i koppel, de är vana att lyda och gå med oss. Det var ett inslag med vattentema och Bosse är väldigt glad i vatten så därför var han med i den scenen, precis som en filmscen. Vi går i normala fall inte dit en vardag med hundarna, utan det här var en scen som Meter hade ansökt om att få filma.

TV4: Ska betalas

Caroline Norrby, exekutiv producent på TV4, skriver i ett sms till Aftonbladet:

”Jag har talat med produktionen och självklart kommer bötesbeloppet att betalas.”

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet – handla allt för sommaren hos MEDS.

MEDS


Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det för paren i ”Älskar, älskar inte”

ÄMNEN I ARTIKELN

Mandelmann

Mandelmanns gård

TV4

Naturreservat