”Liamoo”, Liam Cacatian Thomassen

Liamoo om kärleken, ny musik och den tuffa musikbranschen

Därför vill han inte prata om flickvännen

Av: 

Stina Dahlgren

Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen.
Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen.

NÖJE

Liamoo släpper ny musik.

Låten ”Lonely” handlar om någon som söker efter äkta kärlek.

– För mig handlar den om som någon begär att bli älskad för den man är och inte för det man har, säger artisten.

Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen, 23, släpper ny musik. Efter succén i Melodifestivalen 2019 där han och Hanna Ferm, 20, kom på en tredje plats med låten ”Hold you” har det varit tyst kring sångaren. Nu släpper han låten ”Lonely”.

– Den är mer upptempo än tidigare, dansvänlig och har lite kryddor från The Weeknd och Harry Styles. Den är poppigare än vad jag varit tidigare, så det blir en annan sida av mig som får komma fram här, säger Liamoo.

Liamoo om flickvännen

Låten handlar om en relation som tar slut och sökandet efter kärlek.

– Jag tror att alla kan relatera till den på olika sätt. För mig handlar den om som någon begär att bli älskad för den man är och inte för det man har. Någon som letar efter äkta kärlek, säger artisten.

Han har själv upplevt svårigheter med att hitta äkta kärlek, och kan därför relatera till låten. Dock poängterar han att det var längesedan han kände så. Själv har han redan hittat kärleken.

– Låten har ingenting att göra med min relation som jag har nu. Jag har känt så tidigare, men så känner jag inte alls nu. Jag mår skitbra i den här relationen jag har, säger Liamoo.

Mer än så vill han inte avslöja om sin relation. De har varit ett par i över två år, men Liamoo är sparsam med detaljerna när det kommer till sin flickvän.

– Det handlar inte om henne utan det är det att jag vill ha ett privatliv. Jag tycker om att ha saker för mig själv. Folk där ute tycker så mycket hela tiden.

Liamoo i ”Idol” 2016.

Hoppas på en listetta med ”Lonely”

Nu när han släpper låten ”Lonely” hoppas han att den ska hjälpa honom att uppnå en dröm han haft länge – att toppa listorna.

– Jag har varit tvåa och jag har varit trea, men aldrig etta, säger Liamoo.

Vägen till att bli en etablerad artist har varit tuff för Liamoo. 2016 vann han ”Idol”, men resan efter var inte så lätt som han hade trott.

– Jag vann Idol och jag vann ett kontrakt, men man blev väldigt låst till det. Det var först när det kontraktet tog slut som jag blev mer självständig.

Han åkte till Los Angeles och började skriva och producera musik. Där lärde han sig att vägen till toppen är tuff.

– Jag insåg vad som krävs och hur hårt man måste jobba. Även om man varit med i ”Idol” så kan man inte bara chilla efteråt, säger Liamoo och fortsätter:

– Det finns definitivt många gånger jag suttit på en balkong mitt i natten och funderat på om det ens kommer hända något. Man funderar på drömmar och vet inte var man ska ta vägen. Jag tror alla kan relatera till det.

”Kommit jävligt långt”

Trots det har han aldrig gett upp sin dröm. Med den nya låten ”Lonely” känner han att han har hittat sitt rätta sound och att han hittat hem.

– Kärleken till musiken har aldrig dött. Jag har känt mig vilsen ibland men jag har alltid hittat tillbaka och jag har kommit jävligt långt på min väg, säger Liamoo.

ANNONS EXTERN LÄNK

Årets trender hos Åhléns – fynda inredning, kläder och skor här

Åhléns

Publisert:

LÄS VIDARE

Kändisparen du kanske glömt – så gick det sen

ÄMNEN I ARTIKELN

”Liamoo”, Liam Cacatian Thomassen

Melodifestivalen