Robinson tillbaka – söker nu nya deltagare

Serien tillbaka för sjuttonde gången i ordningen

avAgnes Aronsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2
”Plankan” var en av de klassiska grenarna i ”Robinson”.

Robinson är tillbaka – för sjuttonde gången.

Till sensommaren börjar inspelningen på Fiji, och nu söker TV4 deltagare.

Under sex veckors tid ska ett gäng deltagare överleva på en öde ö mitt ute i havet. Årets inspelning av ”Robinson” blir på Fiji i södra Stilla havet, och det enda kravet är att de sökande ska vara över 18 år och tillgängliga för inspelning mellan augusti och september. I programmet pressar deltagarna sig själva och deltar i det sociala och strategiska spelet för att stå ensam kvar som vinnare.

– Robinson är ett av världens största tv-format, med hela 37 säsonger i USA är det oerhört spännande att fortsätta förvalta men också utveckla denna populära tittarsuccé i en ny spännande säsong, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4-gruppen, i ett pressmeddelande.

20-års jubileum

Första gången ”Expedition Robinson” sändes i Sverige var 1997, då polisen Martin Melin stod som vinnare. Senast Robinson gick på TV var i en ”Love edition” 2015 i Sjuan, med deltagare mellan 20 och 42 år. Då var Linda Lindorff, som annars brukar synas i ”Bonde söker fru”, programledare. Sammanlagt har det sänts 16 säsonger av ”Robinson” i Sverige. För den som vill byta ut det svenska sommarregnet mot vita sandstränder är det nu fritt fram att skicka in sin ansökan genom TV4.

– Robinson är ett drömformat för alla tv-älskare, och när vi nu fick möjligheten att göra det igen var det ingen tvekan om saken, skriver Joel Bendrik, Exekutiv producent för ”Robinson” i ett mail till Nöjesbladet.

Vem som blir programledare är än så länge hemligt, meddelar han.

– Jag kan ännu inte svara på frågor om Robinson, skriver den tidigare programledaren Linda Lindorff i ett sms, när Nöjesbladet kontaktar henne om en eventuell inblandning i den nya säsongen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Robinson

Fiji

TV4