Chris Cornell

Chris Cornell död – så sörjs han

Av: 

Agnes Aronsson

NÖJE

Chris Cornell har oväntat dött, vid en ålder av 52 år.

Nyheten chockade musikvärlden under torsdagsmorgonen.

Nu sörjs han av fans och kollegor.

Chris Cornell, känd från Soundgarden och Audioslave, blev 52 år gammal. Under torsdagsmorgonen uppgav hans talesperson för nyhetsbyrån AP att rockstjärnan oväntat gått bort.

Så sent som för åtta timmar tidigare twittrade Chris Cornell ut en bild från Detroit, med texten ”Äntligen tillbaka i Rock City!!!”. Där gjorde han sin sista spelning med bandet Soundgarden under onsdagkvällen på Fox Theatre Detroit. Efter konserten publicerade teatern bilder från konserten på Twitter.

Ett fan vid namn Shelly Bastian befann sig på Soundgardens spelning. Hon kan ha tagit en av de sista bilderna på Chris Cornell, som hon postade på Twitter bara timmar innan beskedet om hans död offentliggjordes.

”Du rockade Detroit Rock City”, skrev hon till bilden där Chris Cornell står på scen i jeans och t-shirt med sin gitarr. Hon kommenterade också bilden med ett hjärta.

”En fantastisk själ”

Kondoleanser från Chris Cornells fans haglar nu in till hans sociala medier.

”En fantastisk själ och en röst som var en på miljarden. Ingenting kan jämföras med dig. Jag är förkrossad. RIP”, kommenterar ett fan på rockstjärnans senaste Tweet.

”Farväl Chris, låt ditt ljus lysa över himlen med din fantastiska röst, och må änglarna gråta av glädje vid synen av dig.”, kommenterade en annan.

Uppdaterade nyligen sociala medier

Bara timmar före sin död postade Chris Cornell sin sista video på Instagram.

”Snälla säg att det inte är sant”, kommenterar ett fan på Chris Cornells Instagramvideon, kort efter att nyheten om att hans död offentliggjordes.

”Jag har inga ord att säga. Jag är verkligen chockad av nyheten. Vila i frid, Chris. Mitt hjärta och tankar går till din familj”, skriver ett annat fan.

Skådespelerskan Alexandra Rapaport, 45, var snabb med att posta en bild på stjärnan på sin Instagram, som hon kommenterade med ”Nejnejnejnej”, och ett brustet hjärta.

Även kollegor i musikbranschen hyllar Cornell:

”En stor sångare, låtskrivare och en mest älskvärda man”, skriver till exempel Elton John på Twitter.

Chris Cornell lämnar efter sig frun Vicky Karayiannis och tre barn.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte alla klipp: 50% rabatt på presenter varje dag hos Cervera!

Cervera

”Många av problemen försvann när jag blev ren”
Alexandra Rapaport (@rapaportalexandra) • Instagram photos and videos
Publisert:

LÄS VIDARE

Jordan Peterson på behandlingshem

ÄMNEN I ARTIKELN

Chris Cornell

Soundgarden

Fans