Janni akut sjuk – tvingades lämna ”Mästarnas mästare”

Tittarna fick inte se dropp-behandlingen

avAgnes Aronsson

1 av 4

Janni Larsson fick dropp av sjukvårdspersonalen för att kunna delta i tävlingen.

Trots det tvingades hon lämna ”Mästarnas mästare” efter matförgiftningen.

– Jag var så sjuk! Det tog kanske en vecka, sen var jag mig själv igen, säger Janni Larsson.

Världsmästaren i brasiliansk jiu-jitsu, Janni Larsson, 29, var tvungen att lämna i kvällens avsnitt av ”Mästarnas mästare” i SVT. Efter de två första tävlingarna kunde hon inte ta sig upp ur sängen, och hade svårt att få i sig både mat och vätska.

– Det var förmodligen en matförgiftning för att jag drack mycket juice. Och så hade jag is i juicen när vi var ute på tävlingarna. Så förmodligen hade jag fått i mig något via vattnet, säger hon.

Vad tittarna inte fick se var att hon fick dropp av sjukvårdspersonalen för att kunna genomföra den sista tävlingen.

– De hoppades på att jag skulle återhämta mig så jag fick ju dropp och allting, och lite vätska, men det gick ju inte, säger hon.

Någon sista tävling blev det inte för Janni Larsson, och eftersom hon hade bottpoäng från de första två tävlingarna tvingades hon lämna programmet.

– Det var lite tråkigt, det är så fruktansvärt dålig tajming att bli matförgiftad när man är i en sån tävling. Det hade varit så kul att få vara med, speciellt på den sista utmaningen att rulla bollen uppför backen. Det är sånt som händer. Man kan inte styra över allt, säger hon.

Höll graviditeten hemlig

Janni Larsson fick reda på att hon väntade barn precis innan hon skulle delta i ”Mästarnas mästare”. Till en början visste ingen i produktionen om att hon var gravid, men under tävlingens gång avslöjade hon hemligheten för produktionen och de andra deltagarna.

– Själva graviditetsillamåendet är en grej, men när man spyr med tjugominutersintervaller i ett halvt dygn, då är det något annat, säger hon.

Hon kände sig trots sitt extremt dåliga skick aldrig orolig för bebisen i magen.

– Jag är ju utbildad på läkarlinjen nu, så jag visste också att det här är inget farligt. Det är jobbigt, men det är inte farligt, säger hon.

Trots förlusten i ”Mästarnas mästare” blev det tillslut ändå en vinst för Janni Larsson. Den 21 april välkomnade hon sonen Levi, tillsammans med maken Simon Ezban Grützmeier.