Ricky Gervais: ”Trump är ett barn”

Kritiserar USA:s president

1 av 2 | Foto: IBL
Ricky Gervais kallar Donald Trump för ett bortskämt barn.
NÖJE

Ricky Gervais är inget fan av Donald Trump.

I en stor intervju med Nöjesbladet liknar han presidenten med ett barn.

– Det är ett tioårigt bortskämt barn som har fått det viktigaste jobbet i världen, säger han.

Komikern Ricky Gervais är aktuell med sin första standupturné på sju år. Om en månad kommer han till Stockholm för att uppträda med showen som går under namnet ”Humanity”.

Enligt Gervais skojar han sällan om politik under sina föreställningar. Privat skräder han dock inte orden när det kommer till USA:s president Donald Trump.

– Jag har svårt att tro att han är presidenten. Det här är en man som deltar i twitterbråk. Det här är ett vuxet barn. Det är ett tioårigt bortskämt barn som har fått det viktigaste jobbet i världen. Han passar inte för det. Han är en narcissist. Det är väldigt udda. Han är den minst president-aktiga person jag någonsin sett. Det är extraordinärt, säger han till Nöjesbladet och fortsätter:

– Jag tror inte att jag kan addera någon komik till sanningen . Man behöver inte det. Vi behöver inte komedi kring Donald Trump. Han gör det själv. Jag kan inte säga något roligare än att visa vad han sagt och skrivit på Twitter.

”Vägra lämna Vita huset”

Gervais anser också att Trump kommit undan med saker som andra hade tvingats stå till svars för på ett helt annat sätt.

– Jag förstår inte det här. Vilken som av de tusen galna saker han sagt för 20 år sedan hade varit slutet på en kandidats karriär. Men jag vet inte vad reglerna är längre. Jag undrar vad som krävs för att han ska bli avsatt. Jag kan föreställa mig honom vägra lämna Vita huset, som ett småbarn som vägrar.

Stöttar Kathy Griffin

I slutet av maj hamnade komikern och programledaren Kathy Griffin i blåsväder efter att hon poserat för en bild där hon höll i ett blodigt avhugget huvud som såg ut som Donald Trumps. Efter att ha fått massiv kritik bad hon om ursäkt och raderade bilden. Hennes medverkan på bilden ledde dock till att hon fick sparken från CNN.

Ricky Gervais stöttar Griffin även om han inte anser att skämtet var speciellt roligt.

– Det var lite krasst, visst. Det var inte ett jättebra skämt. Det var inte jättebra konst. Men folk behandlade det som att hon faktiskt huggit huvudet av presidenten. Folk sa att ’Du kan inte göra det här’. Och jag tänkte bara att ’Men hon har ju inte gjort det’. Det är inte ett riktigt huvud. Det är så jävla galet.

Han är också upprörd över att hon förlorat jobbet.

– Jag hatar det för jag hatar när mobben vinner. Det är hemskt. Hon gjorde inte illa någon på riktigt. Du kan ju säga att du tycker att det är tråkigt, att du inte gillar henne längre eller att du inte tänker köpa hennes DVD:er.

Vad tyckte du om hennes skämt?

– Jag förstod det inte riktigt. Om det var mitt huvud hade jag väl tänkt att ’jaha hon gillar inte mig’. Jag hade förmodligen skämtat om det eller gjort samma sak tillbaka. Vem fan bryr sig.

Efter att Gervais läst att Trumps söner blivit upprörda över bilden valde han att protestera.

– Jag twittrade en bild på hans två söner med en utrotningshotad art som de skjutit på kul. Det var en riktig varelse som dog. Det är skillnaden. En är inte riktig. En är konst, även om det är dålig konst.

Hur reagerade folk på det?

– Jag konverterade ingen, haha.

ARTIKELN HANDLAR OM