Sjukdomsfallet tittarna inte fick se

Michael drabbades av allergichock: ”Får panik”

avLouise Åström

NÖJE

Michael Fridebäck misslyckas med veckans invägning i ”Biggest loser”.

För Nöjesbladet berättar han att han misstänker att det beror på att han fick en allergichock – som aldrig visades på tv.

– Jag svullnade upp i halsen och hela ansiktet, säger han till Nöjesbladet.

Under måndagens avsnitt av ”Biggest loser” bjöd veckans invägning på en rejäl överraskning. Trots hård träning stannade vågen på plus 1,6 kilo när deltagaren Michael Fridebäck klev upp.

– Det kom som en chock. Jag blev förbannad. Bakom scenen flög alla vattenflaskor. Det brann av lite i huvudet där, säger Michael till Nöjesbladet.

Och det var inte bara Michael som blev chockad över resultatet. Flera av deltagarna tog sig för ansiktet och Rebecca Carlström ansåg att ’det här är det sjukaste som hänt under hela den här säsongen”.

Drabbades av allergichock

Vad tittarna inte fick se i avsnittet var att Michael fått en allergichock bara dagar innan invägningen. Han är allergisk mot koriander och råkade få i sig det när han gjorde en sallad, berättar han.

– Så då svullnar jag upp i hals och hela ansiktet. Det ser ut som att jag har botoxläppar, säger han och fortsätter:

– Fingrarna börjar svullna upp först. Sedan kommer det på läpparna och sedan tungan. Ibland blir tungan så stor att den går ner i svalget. Då får man lite panik. Jag vet ju att jag kommer att få svårt att andas snart och det är det läskigaste man kan råka ut för tycker jag.

Som tur var ryckte produktionens sjukvårdare in enligt Michael och kunde ge honom medicin för att dämpa allergichocken. Däribland kortison, vilket Michael misstänker påverkade hans invägning.

– Jag hade känt mig konstig i kroppen och hade ätit kortison i fem dagar.

”Är tufft”

I och med att Michael gått upp i vikt förlorade han den immunitet han vunnit till sig i samma avsnitt. Han tvingades till röstning där det stod mellan honom och vännen Rebecca Carlström.

– Det är tufft att stå mot Rebecca för hon är en så bra tjej. Hon är en kämpe. Det var skittråkigt. Hon stod mig nära där inne.

Alla röster föll dock på Rebecca och Michael fick stanna kvar i programmet.

– Det kändes skönt att få fortsätta kämpa, säger han.

”Allt kommer inte med”

På Sjuan förklarar man att anledningen att tittarna inte fick se något av allergichocken är platsbrist.

– Tyvärr så är det så att inte allt som filmas kommer med i det slutliga programmet och det var så ofantligt mycket annat som behövde få plats i kvällens fullmatade avsnitt, säger Lotta Andersson, exekutiv producent.

Hon poängterar också det ansvar produktionen har för deltagarna.

– Det är såklart tråkigt om Micke inte är nöjd med sitt resultat den här veckan, och det är förstås omöjligt för mig att spekulera i huruvida kortisonet i sig påverkade resultatet på vågen eller inte. Men vi har ett ansvar för våra deltagare och vi kan inte låta dem gå med allergiska reaktioner bara för att det vankas invägning, så nu var det såhär det var tvunget att bli den här gången.

”Biggest loser” sänds tisdagen den 30 maj klockan 21:00 på Sjuan.

ARTIKELN HANDLAR OM