Rockbjörnen

PRESENTERAS AV

Så låter popbandet Jumper 20 år senare

De var en av 90-talets stora svenska popsuccéer.

Men sedan 2000 har det varit tyst från Rockbjörnen-vinnarna. Fram tills i dag.

Nu är Jumper aktuella med sin första låt på sjutton år – och det var en intervju med Nöjesbladet som fick dem att skynda på singelsläppet.

– Det är en otrolig lättnad att få släppa låten, säger Niklas Hillbom.

”Tapetklister” och ”Välkommen hit”. De som växte upp 90-talet kan omöjligt ha missat Jumper, som fullkomligt spottade ur sig hit under några år.

Efter tredje albumet ”Skyskrapa” från 2000 lades bandet på is. Men så i början av förra året meddelade Jumper plötsligt att de gör comeback. I en intervju med Nöjesbladet lovade bandets sångare Niklas Hillbom, 42, nya låtar. Och man ska hålla det man lovar, tänkte Hillbom.

– Det var när jag pratat med er för ett år sedan som jag tänkte att ”nu har vi sagt det, så nu måste vi spela in en låt”, säger han till Nöjesbladet i dag.

Hillbom satte sig och skrev ner ett gäng låtar och en av dem ”Under samma tak” blir den första bandet släpper på närmare 20 år.

– Man kommer känna igen Jumper och den energin som fanns i våra gamla låtar, men den är också definitivt en brygga mot någonting nytt. Något som man inte hört förut. Det låter naturligtvis inte som det gjorde på 90-talet, utan det känns som en slags blandning mellan det var som då och förhoppningsvis det som ska komma framöver, säger Niklas Hillbom om låten.

”Medelåldern är högre”

Bandet är just nu ute på en miniturné. Känner de fortfarande suget, och att responsen är tillräckligt bra, lovar de att det blir fler låtar och spelningar i höst.

Hur har responsen varit när ni varit ute och spelat?

– Det har varit jätteroligt. Konstig nog är medelåldern något äldre än för tjugo år sedan, skrattar Niklas Hillbom.

Jumper, som bildades i Kristinehamn 1996, var ett av 90-talets stora svenska band. I konkurrens med andra band som till exempel Kent vann de en Rockbjörn 1996.

Är det en strategi att ni plötsligt bestämmer er för comeback samma år som Kent lägger ned?

– Det skulle man faktiskt kunna tro. Men nu var det ju faktiskt så att vi hade bestämt den här återföreningen och så fick vi höra tre veckor senare att Kent skulle läggas ned. Jag vet inte om det är bra eller dåligt för oss. Det spelar nog ingen roll, det känns som att vi är på olika planhalvor.

Jumpers nya singel ”Under samma tak” släpps fredag 9 juni.

Vad hände med de svenska 90-talsbanden?

Hitta rätt bland sommarens konserter

Publisert:

LÄS VIDARE