Ellen DeGeneres stoppar Donald Trump från sin tv-show

avMathilde Albinsson

Foto: AP
Ellen DeGeneres och Donald Trump.

Ellen DeGeneres talkshow har gästats av många stora namn.

Men president Donald Trump kommer aldrig bli aktuell som gäst.

– Han är emot allt som jag står för, förklarar hon i en intervju med Today.

Ellen DeGeneres, 59, ger Donald Trump nobben. Komikern och talkshowstjärnan berättar i en intervju med Today att USA:s president inte är välkommen till henne succéprogram:

– Han är emot allt som jag står för.

”Ellen DeGeneres show” når cirka 15 miljoner tittare varje vecka. Hon har gästats av världsnamn som Beyoncé och Barack Obama, tidigare president för USA.

Men Donald Trump, som Ellen DeGeneres har haft möjlighet att lära känna förut, har hon inte mycket till övers för. De möttes för flera år sedan för att filma ett inslag till hennes talkshow.

”Flög i hans helikopter”

– Jag flög i hans helikopter och gjorde en grej med honom, så jag kände honom då. Jag har inte pratat med honom sedan han ställde upp i presidentvalet eller efter att han blev president, säger hon och förklarar vidare:

– Vi måste kunna se andra som inte ser ut som oss, som tror på något annat än oss och fortfarande kunna acceptera dem och låta dem ha sina rättigheter.

I slutet av förra året tilldelades Ellen DeGeneres presidentens Frihetsmedalj. Utmärkelsen delades ut under en känslosam ceremoni i Vita huset i Washington av dåvarande presidenten Barack Obama.

– Det är lätt att glömma nu hur mycket mod det tog för Ellen att komma ut offentligt för 20 år sedan, sade han i sitt tal.

ARTIKELN HANDLAR OM