Försvann under vandringen – sökandet efter Julian Sands fortsätter

Polisens teori: Förflyttade sig i två dygn efter försvinnandet

Sökinsatserna efter filmstjärnan Julian Sands, som är försvunnen i bergen i Kalifornien, fortsätter.

Nu har skådespelarens barn gett sig in i sökandet.

– Det var en instinkt för honom att ge sig ut, säger en källa till Daily Mail om sonen till skådespelaren.

Skådespelaren Julian Sands, 65, har varit försvunnen i en bergskedja i Kalifornien i en vecka. Nu har hans tre barn Henry Sands, 37, Natalya Morley Sands, 26, och Imogen Morley Sands, 23, gett sig in i sökandet.

Enligt Daily Mail är sonen Henry Sands en erfaren vandrare och ska ha försökt följa pappans vandringsspår.

– Jag tror att det var en instinkt för honom att ge sig ut när han hörde att hans pappa var försvunnen, säger en källa till Daily Mail.

Förflyttade sig två dygn efter försvinnandet

Genom att spåra skådespelarens mobil har polisen fått ledtrådar om hur han har rört sig och de tror att han var på väg mot toppen av Mount Baldy när han försvann.

Julian Sands
Julian Sands

Polisen kunde spåra Julian Sands mobil i två dagar efter försvinnandet. Då såg det ut som att skådespelaren fortfarande förflyttade sig. Sedan dess har de inte lyckats få kontakt med mobilen, vilket tros bero på dålig täckning eller att batteriet har tagit slut, skriver Daily Mail.

Förutom mobilspårningen har en snötäckt bil som tillhör skådespelaren hittats på en parkering nära området där han försvann.

Riskfyllt område

Mount Baldy-området, där Julian Sands tros ha försvunnit, ligger i bergskedjan Saint Gabriel i Kalifornien. Området beskrivs vara farligt även för vana klättrare, och de senaste sex åren har minst tre personer som klättrat där försvunnit, enligt Deadline.

Dåligt väder och lavinrisken har försvårat sökinsatserna på marken efter skådespelaren.

– Vi fortsätter söka med helikopter och drönare när vädret tillåter, och vi kommer schemalägga sökinsatser på marken när det är säkert, säger en talesperson för polisen till Daily Mail.

Julian Sands och Stellan Skarsgård på filmfestivalen i Venedig 2019
Julian Sands och Stellan Skarsgård på filmfestivalen i Venedig 2019
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN