Claes Eriksson fri från prostatacancern

Galenskaparna & After shave-profilen sätter plus på livet

Claes Eriksson, 72, har haft problem med prostatacancer.

Men sedan några år tillbaka är han helt friskförklarad.

– Det har hållit sig jättebra sedan dess, säger han.

Karriären Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Det är tvetydigt en femma. Det kunde inte gått bättre, som jag ser det. Jag har fått göra allt jag kunde drömma om så nu gör jag bara sånt jag aldrig kunnat drömma om.

Hälsan Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

– Nu ska man inte förhäva sig om hälsan. Det sägs att det kan vara en förbannelse som man drar över sig då. Men jag har, peppar, peppar, bra hälsa. Jag har haft en del problem med prostatacancer som jag har under kontroll, och som jag blivit friskförklarad från.

Hur längesen var detta?

– Nu är det fyra år sedan drygt. Det har hållit sig jättebra sedan dess.

Claes Eriksson.
Claes Eriksson.

Ekonomi Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Jag har de pengar jag behöver, så det är en femma där också.

Skulle du säga att det är bättre än tidigare i livet?

– Det är bättre än 1970-talet när jag hade det ganska knapert. Men jag har aldrig lidit någon nöd, men jag fick tänka på vad jag lade mina pengar på.

Claes Eriksson.
Claes Eriksson.

Boende Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Jag bor där jag vill bo. Jag har en bra lägenhet i Göteborg, och så har vi en liten lägenhet, en tvåa, i Stockholm och så har vi ett fint lantställe på Tjörn. Jag äger mer än jag kan vårda. Och det skulle väl vara då att jag skäms lite över det, för man egentligen ska kunna ta hand om det man äger själv utan att behöva ta hjälp. Men jag måste ibland ta lite hjälp.

Framtidsplanerna Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

– Jag har inte så många välformulerade planer. Jag har ett bokprojekt som jag hållit på med jättelänge, för jag gav ut en bok 2003 och jag ska göra en uppföljare till den, men det är 20 år sedan. Det är inget märkvärdigt, det är ingen roman, utan det är bara samlade texter. Men jag får inte till det. Sedan har jag någon idé om en scenproduktion i mindre skala, med mig själv eller några i gänget. Men de är väldigt vaga.

Har du någon plan på vad det ska bli för scenproduktion?

– Det blir inte med allihopa för alla vill inte, eller kan inte. Det är sjukdomar och annat. Så jag har ingen formulerad tanke, men bara att jag vill göra det.

Publisert:

LÄS VIDARE