Familjens ord om sorgen efter Adam Alsing

”Tack för all kärlek och omtanke”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Adam Alsings familj tackar för stödet efter radio- och tv-profilens plötsliga död.

”Mitt i allt det tunga värmer det att se att han betydde så mycket för så många”, skriver de i ett uttalande.

Programledaren dog i mitten av april på Södersjukhuset, 51 år gammal, efter att ha smittats av corona. Dödsbeskedet startade en flod av kärlek och hyllningar.

Nu tackar Adam Alsings familj för stödet från alla hans fans, lyssnare och tittare som följt honom i radio och tv under den 30 år långa karriären:

”Vi har blivit enormt rörda och vill tacka för all den kärlek och omtanke som så många visat efter Adams bortgång”, skriver Alsings fru och barn i ett gemensamt uttalande.

”Enormt rörda”

”Det är fortfarande svårt att ta in att vår make och pappa är borta men mitt i allt det tunga värmer det att se att han betydde så mycket för så många”.

Före sin död hann Adam Alsing spela in den första svenska säsongen av motorprogrammet ”Top Gear” för Discovery och Kanal 5. Det är ännu oklart om tv-bolaget kommer att välja att sända programmen där också Markoolio och Tony Rikardsson medverkar. Besked väntas under maj månad meddelar Daniel Lagerqvist, presschef på Discovery.

”Det finns inga beslut tagna än, vi för samtal med familjen och det och vi är måna om att det ska bli så bra som möjligt för dem. Vi vill ta detta i lugn och ro och återkommer med besked senare”, säger han.

Adam Alsing ihop med hustrun Anette.
Foto: KARIN TÖRNBLOM
Adam Alsing ihop med hustrun Anette.

PODD Därför slår coronaviruset hårt mot äldrevården

En central del av den svenska coronastrategin handlade om att skydda de sköra och de äldre. Trots det har smittan tagit sig in på många äldreboenden. I det här avsnittet diskuterar vi vad som gick snett, om situationen ser likadan ut i närliggande länder och vad vi hade kunnat göra annorlunda.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE