Ludwig Göransson om pappalivet i Los Angeles

Döpte sonen efter musikgud

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Han har en Oscar och tre Grammys i bagaget.

Men sedan i höstas har Ludwig Göransson ett nytt fokus i livet: Sonen Apollo.

– De senaste tio åren har inte betytt så mycket för mig, säger kompositören i en intervju med King Magazine.

Trots sina stora internationella framgångar är kompositören Ludwig Göransson, 35, fortfarande något av en doldis i Sverige.

Men Linköpingssonens meritlista kan göras lång. 2019 vann han en Oscar och en Grammy för bästa originalmusik till superhjältefilmen Black Panther. Han gjorde ännu ett avtryck i populärkulturen när han producerade rapparen Childish Gambinos storhit ”This is America”. För den vann han ytterligare två Grammys.

Göransson har också gjort musiken till den fristående Star Wars-serien ”Mandalorian”, som fått mycket uppmärksamhet tack vare den virala succén Baby Yoda. I sommar är han aktuell med originalmusiken till Christopher Nolans nya blockbuster ”Tenet”.

Döpt efter musikgud

Men det är varken fina priser eller samarbeten med Hollywoodlegender som står i fokus Ludwig Göranssons liv just nu. I höstas blev han pappa till sonen Apollo som han har ihop med sin fru, violinisten Serena McKinney.

Apollo är döpt efter musikguden med samma namn, berättar Göransson i en intervju med King Magazine.

– Det känns som om de senaste tio åren inte har betytt så mycket. Jag har inte lärt mig särskilt viktiga saker om hur livet funkar. Nu är jag jämt trött, för det är så mycket ny information hela tiden, säger han till tidningen.

Ludwig Göransson
Foto: Naina Helén Jåma/TT
Ludwig Göransson

”Precis som Baby Yoda”

Han berättar att vattnet gick dagen efter att sista avsnittet av ”The Mandalorian” spelats in.

– När jag sedan såg första avsnittet och Baby Yoda för första gången tänkte jag ”Det här är ju Apollo”. Det var exakt samma känsla.

Familjen, där också goldendoodlen Barbara ingår, bor i ett hus i Los Angeles. Nu vill Ludwig Göransson hitta en balans mellan sina storslagna musikprojekt och privatlivet.

– Jag ska verkligen försöka unna mig lite mer ledig tid mellan mina projekt och bara vara hemma. Men mest ser jag fram emot att lära mig om livet och få ny inspiration, säger han.

Aftonbladet har sökt Ludwig Göransson.

Publicerad:

LÄS VIDARE