Let’s dance

Mikael ”Soldoktorn” Sandström hoppar av ”Let’s dance”

Ska jobba med coronapatienter

Av: 

Natalie Demirian

NÖJE

Mikael Sandström, 61, hoppar av ”Let’s dance”.

Detta då läkaren känner att han behövs mer i sjukvården just nu.

– Jag kan inte försvara att dansa vidare när jag behövs på annan plats, säger han till Aftonbladet.

Intensivvårdsläkaren och tv-doktorn Mikael Sandström tog tjänstledigt för att kunna medverka i ”Let’s dance”. Men nu väljer han att avbryta sin medverkan för att återgå till sitt läkarjobb under coronakrisen.

– Jag är intensivvårdsläkare, så jag sysslar med de sämsta coronapatienterna. Det är mitt yrke och min specialitet. Jag har följt utvecklingen noga men tänkte väl ändå att det skulle gå bra med ”Let’s dance”. Men sedan har det här krupit närmre och närmre, säger han om beslutet.

”Min identitet är läkare, inte dansare”

Mikael Sandström jobbar i region Örebro och har haft fortlöpande kontakt med sina kollegor där.

– De har ett problem och jag kan inte försvara att dansa vidare när jag behövs på annan plats. Det går inte. Min identitet är läkare, inte dansare. Jag är tjänstledig till sista september och har tusentals timmar innestående övertid. Men det spelar ingen roll. Jag måste hjälpa till. Vi måste hjälpas åt.

– Jag kan inte vara på bägge ställena samtidigt så därför väljer jag sjukvården och därför kommer jag inte att vara med mer.

”Soldoktorn” lämnade sitt besked i TV4:s direktsändning.

”Känslosamt”

Mikael Sandström dansade med Malin Watson.

– Jag känner att jag sviker Malin, men samtidigt är både Malin och jag mycket mindre än coronaproblemet. Det är känslosamt och dystert, jag såg fram emot det här så mycket och så blev det så här. Vem hade kunnat se det. Men jag kan ändå inte se mig själv i spegeln om jag inte jobbar med det jag kan. Jag har jobbat som intensivvårdsläkare i 35 år. Och då är det meningen att jag ska göra det här.

Gav besked till TV4 i går

Han gav beskedet till TV4 under gårdagen, och hoppas nu på att kunna medverka i programmet vid ett senare tillfälle istället.

– Vi diskuterade det här fram och tillbaka, jag förklarade för TV4 att jag måste göra det här, det blir fel annars. Jag gör våld på mig själv om jag inte hjälper till med det jag kan. De var inte svårövertalade alls, på några minuter var vi på samma bana. Det fanns ingen konflikt där.

Mikael ”Soldoktorn” Sandström.

Samtidigt vill han hylla alla hjältar i vården.

– Jag vill poängtera att det inte bara är jag, jag syns, men det finns väldigt många i vården som inte syns och som verkligen gör ett jättejobb.

Oklar framtid för ”Let’s dance”

Hur ”Let’s dance” kommer att se ut framöver är oklart i nuläget.

Fia Fång, exekutiv producent på TV4, skriver i ett sms:

"Vi gör allt vi kan för att produktionen ska fortsätta. Vi tar det dag för dag och vecka för vecka och följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger”.

PODD Coronaviruset: Så hanterar människor samhällskriser

Hur hanterar vi människor egentligen samhällskrisen - och hur mår vi egentligen av att hela samhället verkar gå in i något slags stabsläge? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Publisert:

LÄS VIDARE

”Let’s dance” fortsätter att ställa in

ÄMNEN I ARTIKELN

Let’s dance

Malin Watson

”Soldoktorn” Mikael Sandström