Efter sexanklagelserna – Plácido Domingo lägger ner karriären

Operastjärnan lämnar jobbet som generaldirektör

avCornelis Rikken

Plácido Domingo har anklagats av flera kvinnor för sexuella trakasserier och övergrepp.

Nu meddelar operastjärnan att han lämnar sitt jobb som generaldirektör på operan i Los Angeles, rapporterar The Guardian.

1 av 4 | Foto: Markus Schreiber / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Förra veckan meddelade Plácido Domingo att han drar sig ur alla kommande framträdanden på Metropolitan Opera i New York, The Met, på grund av sexanklagelserna som har riktats mot honom.

Nu säger operalegendaren även upp sig från jobbet som generaldirektör på operan i Los Angeles, som han en gång i tiden var med och grundade, rapporterar The Guardian.

Lämnar jobbet som generaldirektör

I ett uttalande säger Plácido Domingo att han ser operan som ”en av de viktigaste delarna av sitt arv” men att den senaste tidens skriverier gör att han inte längre kan jobba kvar som generaldirektör.

– De senaste tidens anklagelser som har gjorts mot mig i pressen har skapat en atmosfär där min förmåga att jobba för detta företag, som jag älskar så mycket, har äventyrats, säger han.

Samtidigt ställer han även in alla sina kommande föreställningar på operan samt sina sista schemalagda föreställningar i USA.

Ska ha pågått sedan 80-talet

Det var i augusti som AP publicerade en artikel där nio kvinnor gick ut och anklagade den världsberömde operalegendaren för sexuella trakasserier.

Han ska bland annat ha stoppat sin hand under en kvinnas kjol och ofta gett kvinnorna ovälkomna blöta kyssar.

Trakasserierna ska ha pågått sedan 80-talet och ha ägt rum på operan i Los Angeles.

Plácido Domingo själv nekar till anklagelserna.

ARTIKELN HANDLAR OM