Jane Fonda gripen vid klimatdemonstration – hyllar Greta Thunberg

Ikonen Jane Fonda greps i samband med en klimatprotest i USA.

Nu hyllar hon svenska klimataktivisten Greta Thunberg för att hon inspirerat Fonda att ta striden för klimatets skull.

– Som Greta sa: ”Det är kris. Vi måste bete oss som att våra hus brinner, för det gör dem”, säger skådespelaren i ett videoklipp på Twitter.

Under fredagen deltog skådespelaren Jane Fonda i en ”olaglig” klimatdemonstration utanför USA:s parlamentsbyggnad Kapitolium i Washington D.C. En demonstration som ledde till att Fonda tillsammans med ett tiotal andra personer greps av polis, något som CNN rapporterat om.

Nu har ett klipp där man ser polisen gripa Jane Fonda spridits på sociala medier. Skådespelaren har även själv delat statusar och klipp på sociala medier där hon berättar om sin nyväckta kamp för klimatet – en kamp hon blivit inspirerad att delta i tack vare 16-åriga Greta Thunberg.

”Jag är inspirerad av Greta Thunberg och de oerhört många unga som beter sig som de vuxna i rummet”, skriver Jane Fonda på sin Twitter.

Jane Fonda: ”Som Greta sa: Det är kris”

Jane Fonda har nyligen flyttat till Washington från sitt hem i Los Angeles för att kunna delta i protester mot klimatförändringen. I ett klipp som delats av ”Fire Drill Friday” på bland annat Twitter hyllar Fonda Greta Thunberg för sitt starka engagemang för klimatet.

– Som Greta sa: ”Det är kris. Vi måste bete oss som att våra hus brinner, för det gör de”, säger skådespelaren i klippet.

Publisert:

LÄS VIDARE