Idol 2019

PRESENTERAS AV

Christoffer Hamberg om fina hyllningen till Josefin Nilsson

”En hyllning till alla människor där ute som vill bli sedda”

Christoffer Hamberg valde att framföra Ainbusk singers låt ”Älska mig” i veckans fredagsfinal av ”Idol”.

Efter programmet berättade 28-åringen om vad som ledde fram till låtvalet.

– Den är väldigt vacker. Den säger väldigt mycket, tycker jag, säger han till Nöjesbladet.

I veckans fredagsfinal av ”Idol” valde Christoffer Hamberg, 29, att uppträda med Ainbusk singers låt ”Älska mig” – ett uppträdande som hyllades stort av juryn.

– Vilka röstkvaliteter. Oj, oj, oj. Jag ska säga dig hjärtat, att det här var stor konst, utbrast bland annat en golvad Kishti Tomita, 55.

Efter framträdandet frågade programledaren Pär Lernström, 39, om Christoffer Hamberg hade känt någon oro på grund av valet av låt.

– Att man känner att ”den måste sitta, jag måste göra det här värdigt” liksom?, frågade han i programmet.

– Absolut, speciellt med tanke på bakgrunden den har nu för tiden. Eller nu för tiden – med tanke på Josefin, svarade Christoffer Hamberg, och syftade på Josefin Nilsson som var en del av Ainbusk singers fram till sin död.

Den känslosamma intervjun fick Pär Lernström att brista ut i gråt och direkt efteråt kunde man se honom torka sin tårar i kulisserna.

”Den säger väldigt mycket”

När Nöjesbladet pratar med Christoffer Hamberg efter sändningen bekräftar han att framträdandet delvis var menat som en hyllning till Josefin Nilsson.

– Absolut. Eller snarare en hyllning till alla människor där ute som vill bli sedda eller som har hamnat mellan stolarna, säger han och fortsätter:

– Men sen är den ju absolut kopplad till Josefin Nilsson, det är den ju.

Han berättar att låten även är en personlig favorit.

– Den är väldigt vacker. Den säger väldigt mycket, tycker jag. Jag hade fått lite förfrågningar om att köra lugnt och något svenskt igen – blandat med att det faktiskt är en väldigt bra låt. Så då landade jag i den tillslut.

Blev bara 46 år gammal

Josefin Nilsson dog den 29 februari 2016, endast 46 år gammal.

Hennes tragiska livsöde har väckt stor uppmärksamhet efter att den hyllade SVT-dokumentären ”Älska mig för den jag är” hade premiär tidigare i våras.

Den 22 mars i år skulle Josefin Nilsson ha fyllt 50 år.

Publisert:

LÄS VIDARE