Einárs ärliga ord till mamma i tv: ”Har fått stå ut med mycket”

17-årige rapparen gäst i ”Malou efter tio”

Einár är en av Sveriges just nu hetaste artister.

På fredagen gästade den 17-årige rapparen ”Malou efter tio” för att prata om framgångarna, sitt stökiga förflutna – och relationen till sin mamma.

– Vi har den bästa mamma och son-relationen, säger han i programmet.


Uppdatering 211021:

Einár är död – sköts med flera skott på nära håll


I slutet av sommaren släppte Einár, eller Nils Grönberg som han egentligen heter, låten ”Mamma förlåt” tillsammans med rappkollegan Sebastian Stakset.

Låten är ett öppet brev till deras respektive mödrar där de ber om förlåtelse för misstagen de gjort i sina yngre dagar.

”Mamma förlåt, mamma. Mamma förlåt. Det har aldrig varit meningen att såra dig så hårt, mamma”, sjunger 17-åringen i refrängen.

När Einár på fredagen gästade ”Malou efter tio” berättade han bland annat om de många reaktioner han fått efter att han släppte den känslosamma låten.

– Jag har haft jättemånga unga som har skrivit och kommit fram till mig angående ”Mamma förlåt” och berättat att de har gått fram till sina mammor, som de inte har pratat med på länge, och sagt förlåt och försökt ändra sina liv, säger han i programmet.

”Hon har fått stå ut med mycket”

Einár har tidigare pratat öppet om sitt stökiga förflutna – både i sina rapptexter och i intervjuer.

– Alla kanske inte har gjort de bästa valen i livet. Vissa gör grövre saker, vissa mindre, men alla har sina problem. Jag har haft mycket ögon på mig. Polisen och socialtjänsten ser mig som den stökiga ungen, sa han bland annat när Nöjesbladet intervjuade honom i juli.

I ”Malou efter tio” leds samtalet in på hur hans förflutna har påverkat relationen mor och son emellan.

– Vi har båda haft våra nackdelar. Hon har fått stå ut med mycket, och det var samma för mig när jag var yngre, säger han i programmet.

”Den bästa mamma och son-relationen”

Einárs mamma, skådespelerskan Lena Nilsson, var även på plats i studion och delade med sig av känslorna hon upplevt under sonens stökiga stunder.

– Jag har alltid haft en bra kontakt med Nils. Om jag har sett att han har rört sig vid sidan av den här världen, eller i den världen, så har jag vetat att han har musiken. Jag har sett att han har en kraft i den och det är det han under en väldigt lång tid har satsat på, säger hon.

Einár passade samtidigt på att hylla sin mamma och relationen de har i dagsläget.

– Vi har den bästa mamma och son-relationen.

Har spelats över 120 miljoner gånger

Einár slog igenom med superhiten ”Katten i trakten” i början av året.

Låten låg etta på Spotify och den svenska singellistan i tre veckor.

Efter genombrottet har 17-åringen hunnit släppa två skivor och flera framgångsrika singlar.

Totalt har hans låtar streamats över hela 120 miljoner gånger på Spotify.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN