Beskedet från TV4 – så blir nya ”Så mycket bättre”

avBenjamin Andrée

”Så mycket bättre” firar tio framgångsrika år med en jubileumssäsong.

Formatet har gjorts om och både TV4 och artisterna känner osäkerhet.

– Det kommer bli rörigare och alla är ju nervösa hur det här ska bli, säger exekutive producenten Martin Nygren.

Inspelningarna av nya ”Så mycket bättre”- säsongen inleddes på Gotland under lördagen.

Programformatet har gjorts om och totalt kommer 14 artister medverka under säsongen. Magnus Uggla, Miss Li och Petter är med i samtliga avsnitt. I övrigt kommer och går artister i programmen och till skillnad från tidigare år kommer stjärnorna inte att ha varsin dag.

Hur kommer det sig att TV4 väljer att göra om succéformatet ”Så mycket bättre”?

– Det här var något som växte fram. Det var läge att prova på något nytt. Nu när det är jubileum efter tio framgångsrika år så ville vi göra en säsong med extra allt, säger exekutive producenten Martin Nygren till Nöjesbladet.

Hur tror ni tittarna reagerar på det nya upplägget?

– Det vet man ju aldrig. Men jag känner att det är dags att göra något annorlunda. Det här känns roligt och uppfriskande.

Har det varit svårt att få artisterna att komma tillbaka till programmet?

– Nej, faktiskt inte. Nästan alla som varit här tidigare har tyckt att det varit en rolig upplevelse och de har även gillat hur det har sett ut i rutan sedan så nej, det har inte varit särskilt svårt.

1 av 2 | Foto: PETER WIXTRÖM
Magnus Uggla, Petter, Orup och Petra Marklund.

Vad ska programmen handla om nu när artisterna inte har en egen dag?

– Vi gör ju åtta program där artister kommer och går. Och vi kommer inte titta så mycket bakåt som tidigare. Det blir bredare frågor även om vissa ämnen vi tar upp kanske berör enskilda personer lite mer.

Tidigare säsonger har det även varit tradition att en avliden artist hyllas i ”Så mycket bättre” i ett avslutande avsnitt. Så blir det inte i år även om Nygren avslöjar att Freddie Wadling, Olle Ljungström och Barbro ”Lill-Babs” Svensson kommer att hyllas.

Är det Magnus Uggla, Miss Li och Petter som ska driva samtalen runt middagsbordet eftersom de medverkar i samtiga avsnitt?

– Det vilar väl lite mer ansvar på deras axlar men alla får hugga i och komma med sitt på ett annat sätt än tidigare. Vi kommer ifrån det här med att en sitter och berättar.

– Vi har ju någon slags manus men sedan kan det spåra från det, och det kanske blir bättre. Det vet man aldrig.

Så mycket bättre rent av? Känns lite rörigt tycker jag.

– Ja, det kommer bli rörigare och alla är ju nervösa hur det här ska bli, men det känns ändå som en positiv nervositet och anspänning, säger Martin Nygren.

I samband med att artisterna på lördagen landade på Gotland för inspelningen uttryckte även Magnus Uggla osäkerhet kring upplägget

– Det känns jävligt oklart i år faktiskt, sa Uggla då.

”Så mycket bättre – andra sommaren” sänds i TV4 till hösten.

ARTIKELN HANDLAR OM