Peter Fonda

Peter Fonda är död

Av: 

Nils Lolk

NÖJE

Skådespelaren Peter Fonda är död.

Han blev 79 år gammal.

”Det är ett av våra livs mest sorgsna ögonblick”, skriver familjen i ett uttalande till tidningen People.

Den amerikanska skådespelaren Peter Fonda har dött i sviterna av lungcancer. Det meddelar familjen i ett meddelande till People.

“Det är med djup sorg som vi måste berätta att Peter Fonda har gått bort”, skrev hans familj i ett uttalande.

Enligt People, dog Fonda till följd av andningsproblem i sviterna av lungcancer under fredagsmorgonen.

”Det är ett av våra livs mest sorgsna ögonblick. Vi kan inte finna ord för den smärta vi känner i våra hjärtan. Vi ber om att få sörja i fred”, skrev de.

”Samtidigt som vi sörjer förlusten av denna fina och stilfulla människa, önskar vi att alla hyllar minnet av honom och hans oövervinnerliga själ”.

Peter Fonda dog en stilla död sitt hem på fredagsmorgonen i Los Angeles med sin familj runt omkring honom.

Han gjorde sig känd för sin roll som Wyatt i den omåttligt populära filmen ”Easy Rider” från 1969 där han spelade mot Dennis Hopper och Jack Nicholson. Han spelade även i filmer som ”Ulee’s gold”, ”The Trip” och ”The Hired Hand”.

I år är det 50 år sedan filmen ”Easy Rider” först visades. Enligt TMZ hade Peter Fonda planerat en konsert och visning för filmen i September.

Skådespelarfamiljen

En stor del av familjen Fonda är skådespelare. Peter Fondas syster, Jane Fonda, fick sitt genombrott som sexsymbol och skådespelare under 1960-talet. Hon har gjort ett 40-tal filmroller, vunnit Oscars för ”Hem­komsten” och ”Klute – en smart snut”.

Dottern Bridget Fonda har gjort nästan 50 tv- och filmroller. Mest kända är ”Scandal”, ”Gud­fadern del III”, ”Ensam ung kvinna söker…”, ”Singles”, ”Jackie Brown” och ”En enkel plan”.

Fadern Henry Fonda var en av Hollywoods mest legendariska skådespelare. Han gjorde över hundra filmer, både klassiska samtidsdramer som ”Folkets hjälte” och ”Vredens druvor” och ett antal välkända västernfilmer. Han fick flera Oscars-nomineringar, men fick vänta med att vinna till 1981, en heders-Oscar, och 1982, för sin sista film ”Sista sommaren”. Han dog ett halvår senare.

ANNONS

Hitta dina favoriter bland hundratusentals ljudböcker - prova Nextory gratis i 30 dagar!

Extern länk från Nextory

Gå till kampanjen

Publisert:

LÄS VIDARE

Ric Ocaseks familj: ”Fullständigt förkrossade”

ÄMNEN I ARTIKELN

Peter Fonda

Jane Fonda

Lungcancer