Publicerad:
Uppdaterad:

Oväntade draget i ”Allt för Sverige” – därför gav Chris upp sin plats

Lämnade SVT-programmet trots seger: ”Var självklart”

Av: Andreas Ekström

Publicerad:
Uppdaterad:

”Allt för Sverige”-deltagaren Christopher Tholstrom, 40, tävlar inte vidare i SVT-programmet.

Anledningen är att han gav sin plats till deltagaren Melissa Walls, 39.

– Hon hade inte haft sin egna speciella dag än, det var självklart att ge henne min plats, säger han till Aftonbladet.

I söndagens avsnitt av ”Allt för Sverige” stod det mellan Melissa Walls, Christopher Tholstrom och Brittany Zikman, 30, om vilka två som fick lämna programmet.

I den avgörande tävlingen skulle de tre deltagarna memorera hur de skulle gå i ett rutnät. Tog man ett steg fel hördes en hög smäll och den deltagare som först fick tre smällar bakom sig åkte ut ur tävlingen. Det blev Melissa Walls.

Därefter stod det mellan Christopher och Brittany, där Christopher Tholstrom segrade. Trots vinsten valde han att lämna programmet tillsammans med Brittany.

– Jag hade redan bestämt mig innan tävlingen att om jag vann skulle jag ge min plats till Melissa. Jag vet inte säkert men jag tror att Brittany tänkte likadant, säger han.

1 av 4 | Foto: SVT
Trots segern ger Christopher Tholstrom upp sin plats i ”Allt för Sverige” till Melissa Walls (mitten). Till höger Brittany Zikman.

Blir märkbart rörd

Anledningen till att han valde att låta sin deltagarkollega tävla vidare var för att hon ännu inte hade fått ha sin speciella och egna dag, där deltagarna får veta mer om sin svenska släkt.

– Jag visste hur mycket det betydde för henne och hennes familj i USA om hon gick vidare. Och hon hade inte haft sin dag än, det var självklart att ge henne min plats, jag skulle göra om det, säger Christopher Tholstrom.

Melissa blev märkbart rörd över Christophers gest och försökte få honom att ta tillbaka platsen men han vägrade.

– Helt ärligt, hela gruppen blev väldigt nära vänner och alla ville att vi skulle få ha vår speciella dag. Jag tror att alla hade gjort likadant för mig, klart hon skulle ha sin dag.

Planen: Återvända till Sverige

Beslutet att ge upp platsen innebar att Christopher inte kommer få träffa sina svenska släktingar i samband med programmet. Men enligt honom gör det inget då det bara är en tidsfråga innan han träffar dem.
– Vi kommer att komma tillbaka till Sverige och träffa alla, då kommer jag att kunna ta med mig min familj också, just nu håller vi och funderar på när det kan tänkas passa.

Hur var det att vara med i programmet?

– Det var otroligt positivt och jag har bara bra saker att säga om Sverige och ”Allt för Sverige”. Man fick svar på så många frågor man har haft också och Sverige är ett så vackert land. Hela erfarenheten har varit omvälvande för mig, säger han.

PODD Tv-bönderna och kärleken

I nionde avsnittet av ”Bonde söker fru”-podden ”Tv-bönderna och kärleken” gästar Youtube-profilen Mauri Hermundsson. Linn och Bea avslöjar att en bonde blivit hjärtekrossad efter inspelningen.

Lyssna:

 iPhone

 Spotify

 Acast


Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN