Podduons elaka hån mot Chris Kläfford: ”Jävla grönsak”

Alex och Sigge om ”bluffen” i ”America’s got talent”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Chris Kläfford gör just nu succé i ”America’s got talent”.

Nu hånas den svenska ”Idol”-vinnaren av Alex Schulman och Sigge Eklund.

I deras podcast skämtar duon om hur han ska ”bluffa” sig vidare i tävlingen.

– Han kommer in som en jävla grönsak och kan bara prata genom någon typ av maskin som sitter i strupen på honom, säger Schulman.

Klippet där Chris Kläfford, 30, golvar juryn med sin version av John Lennons ”Imagine” har i skrivande stund samlat på sig över 15 miljoner visningar på Youtube och låg länge etta på listan över trendande videos i Sverige.

Svensken gick vidare i tävlingen, och i veckan var det dags för nästa succé när han framförde en egen låt som även den gick hem hos såväl juryn som tv-tittarna.

Men något som inte nämns i det amerikanska tävlingsprogrammet är faktumet att Kläfford har en framgångsrik karriär på hemmaplan.

I stället framstår det som att han kämpat sig fram med spelningar på små klubbar och barer.

Skojar om att avslöja ”bluffen”

Detta har fått radarparet Alex Schulman, 43, och Sigge Eklund, 45, att reagera och i det senaste avsnittet av deras podcast hånas ”Idol”-vinnaren.

I podden pratar duon om det uppmärksammade Facebook-evenemanget som uppmanar till att storma Area 51 och Eklund föreslår skämtsamt att Schulman borde göra något liknande för att avslöja Kläffords ”bluff”.

– Du skulle då starta en Facebook-grupp som skulle föreslå att ”vi ses den 20 augusti då finalen av ’America’s got talent’ är och så stormar vi CBS byggnad och rusar in på scenen”, säger han och fortsätter:

– Ni bär på en monitor som visar ”Idol”-finalen.

”Kommer in som en jävla grönsak”

Schulman menar också att Kläfford redan har förbrukat berättelsen om hur han kämpar för att slå igenom och därför behöver komma med något nytt till de kommande deltävlingarna i ”Americas got talent”.

1 av 3 | Foto: JERKER IVARSSON
Alex Schulman (överst) och Sigge Eklund.

Han föreslår att ”Idol”-vinnaren ska fejka att han har varit med om en kärnkraftsolycka.

– Han kommer in som en jävla grönsak och kan bara prata genom någon typ av maskin som sitter i strupen på honom, säger han skämtsamt.

Går Kläfford vidare ytterligare en gång föreslår Schulman att han ska bäras in på ett kors.

– Juryn ställer sig upp och applåderar. ”Att du ändå kom hit i dag”, säger Eklund.

Uppmanades att inte prata om framgångarna

Kläfford har i en intervju med TT hävdat att det inte handlar om att han själv vill mörka sina framgångar i Sverige utan att det var ett beslut från produktionens sida.

– Jag frågade om det där när jag kom dit. De (produktionen) sade att ”folk kommer få veta i alla fall. Vi ska fokusera på var du kommer ifrån”. Någonstans lever man ju på att man har kämpat sig från något ställe, har han sagt till nyhetsbyrån.

Nöjesbladet har sökt Chris Kläfford.

Publicerad:

LÄS VIDARE