Emma fick lämna ”Bonde söker fru”: ”En sån lättnad”

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: TV4
Joacim Rickling säger hej då till Emma Fors.

Joacim Rickling valde att skicka hem Emma Fors i ”Bonde söker fru”.

Men brevskrivaren var trots allt nöjd med beslutet.

– Det var en sån lättnad. Jag tyckte det var så jobbigt med allt, säger Emma Fors.

I onsdagens program av ”Bonde söker fru” var hjortbonden Joacim Rickling, 26, från Bålsta, tvungen att skicka hem en av de fyra kvarstående brevskrivarna.

Valet föll på Emma Fors, 23. Anledningen: De bodde för långt från varandra.

Emma Fors säger att hon hade det på känn.

– Han frågade väldigt mycket om just avståndet, och hur jag tänkte på det. Jag förstod att han funderade mycket på det, det gjorde jag också. Det är inte så lätt att bara lämna allt man har hemma, säger Emma Fors som bor utanför Östersund.

– Jag förstår hans förklaring, men sen tror jag att om han hade haft de rätta känslorna så hade det kanske inte spelat någon roll, eller mindre i alla fall.

Fick inga känslor

Trots att hon fick lämna gården var Emma inte besviken. Tvärtom.

– Det var en sån lättnad. Jag tyckte det var jobbigt med allt, inspelningen och hela grejen, säger hon och berättar att hon själv aldrig fick några känslor för Joacim Rickling.

– Jag hade fullt upp med att tänka på allt med inspelningen, så jag hann inte känna några känslor under tiden. Det var så klart också tråkigt att lämna för vi hade roligt tillsammans. Men jag tycker det var svårt att kunna bli kär på det sättet. Jag tänkte hela tiden på vad jag gjorde och sa.

Lärt sig mycket

Emma Fors har inte pratat med Joacim Rickling sedan inspelningen. Men hon har fortfarande kontakt med några av de andra tjejerna. Även om det stundtals var jobbigt ångrar hon inte att hon ställde upp.

– Jag har lärt mig sjukt mycket om mig själv. Men jag tyckte det var väldigt jobbigt att bli filmad och med alla frågar man får. Jag är inte den som pratar om känslor annars, och så ska man göra det inför kameran, och dessutom ska det sändas i tv.

När Joacim Rickling och Emma Fors tar avsked i programmet säger bonden att hon får hälsa på igen för att jaga vildsvin.

Emma Fors berättar att hon gärna skulle åka tillbaka till gården.

– Men som vänner, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE