Eric Hagberg

”Paradise hotel”-profilen slog okänd tjej på rumpan: ”Jag skäms – är inte okej”

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

”Paradise hotel”-profilen Eric Hagberg smällde till en okänd tjej på rumpan under en utekväll i helgen.

Nu riktar hon skarp kritik mot honom i ett inlägg på sin Facebook.

– Jag skäms över mitt beteende, säger han till Nöjesbladet.

På lördagen firade en 23-årig kvinna Halloween med sina kompisar på nattklubben Berns i Stockholm.

Det gjorde även ”Paradise hotel”-profilen Eric Hagberg, 23, som plötsligt får syn på henne bakifrån. Hon är i full färd med att ta bilder med sina kompisar, när han böjer sig fram och daskar till henne på rumpan.

Händelsen förevigades av Eric Hagbergs kompis i ett snapchat-klipp. Kvinnan delar med sig av klippet i ett inlägg på sin Facebook, där hon också ryter ifrån mot profilens beteende.

”Jag är lättklädd, rumpan i vädret och ska ta en bild på min polare. Ett lätt offer. Ett lätt offer för er att snart fånga en ’kul grej” på film’, skriver hon bland annat i inlägget och fortsätter:

”Hur många tjejer innan mig tror du har blivit utsatta på samma sätt? Hur tror du det påverkat dom?
Tjejer som inte har en röst eller inte vågar dra ditt vidriga beteende i ljuset. Tjejer som kanske tidigare blivit utsatta för våld och vad som för dig är en ”rolig grej” drar upp minnen för. Eller tjejer som är rädda för att våga vara på krogen utan att bli tafsade på. Tjejer som blivit utsatta för våldtäktsförsök? Tänk om jag hade varit en yngre tjej med dålig självkänsla, hur SKAMBELAGD tror du jag hade känt mig?”

Blev utslängd

Kvinnan syns konfrontera Eric Hagberg i klippet.

– ”Slog du mig precis på rumpan?” Han nekade bara och försökte bara vifta bort mig. Jag gav honom en lavett då, säger hon till Nyheter24.

Hon berättar för sajten att händelsen ledde till att Eric Hagberg blev utslängd från klubben.

I en kommentar till inlägget ber ”Paradise hotel”-profilen om ursäkt och förklarar att han blandade ihop henne med en kompis i snarlik klädsel.

Han utvecklar för Nöjesbladet:

– Jag skäms över mitt beteende och reagerade såklart starkt på filmen som lagts ut, för att jag bevisligen behandlar en annan person illa, och på ett sätt som på inget sätt är okej. Det finns en förklaring som är att jag förväxlade henne med en annan person, men det ursäktar inte beteendet. Och förklaringen är oviktig. Det spelar ingen roll vilken relation man har till en person, det här beteendet är inte okej oavsett.

Eric Hagberg: ”Tvingas reflektera över mitt beteende”

Kvinnan har inte valt att polisanmäla händelsen, men berättar för Nyheter24 att en av de som har sett klippet på hennes Facebook har anmält honom.

– Jag ska följa upp det, säger hon till sajten.

Enligt Eric Hagberg har händelsen gett honom en tankeställare.

– Jag förstår att jag är en förebild för många unga personer, och jag är ledsen för att jag också gör dem besvikna. Jag anser däremot att jag har en bra kvinnosyn, även om mina handlingar kanske pekar på annat. Jag hoppas att jag med tiden ska få möjligheten att visa på bättre sidor än så här. Jag tycker det är bra att filmen kom ut så att jag tvingas reflektera över mitt beteende. Med säkerhet så kommer jag agera annorlunda i framtiden.

Nöjesbladet har sökt kvinnan.

ANNONS

Glöm inte mors dag på söndag – beställ idag för leverans i tid!

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Nina Glimsell från Paradise hotel attackerades av okänd man

ÄMNEN I ARTIKELN

Eric Hagberg

Paradise hotel

Våldtäkt