Aftonbladet sänder The Kattashians

Fyra katter. Ett hus. 24 timmar om dygnet.

Kattashians har flyttat in.

Sveriges längsta, gulligaste och mest beroendeframkallande realitysåpa är här.

Katterna Kim Kattashian, Kanye Wääs, Kendall Jamer och Caitlyn Jamer har precis flyttat in det specialbyggda lyxhuset. Där kommer tittarna att kunna följa deras minsta steg, dygnet runt.

– Vi tycker det är jättekul att få möjlighet att sända en svensk version av The Kattashians här på Aftonbladet. Den isländska versionen har gjort succé världen över och vi är övertygade om att Sverige är redo för egna Kattashians, säger Emma Fägerwall, exekutiv producent för The Kattashians.

Följ katterna LIVE från huset här!

Få saker engagerar så mycket som djur… och katter i synenhet. I serien som görs i samarbete med produktionsbolaget Storyfire får du följa deras vardag hur ofta och när du vill i 100 dagar. Kanye, Kim, Kendall och Caitlyn är alla hemlösa katter som i dag tas om hand av Stockholms katthem för att sedan slussas ut i nya hem.

Efter katternas behov

Huset i The Kattashians är byggt på plats på katthemmet och personalen finns där hela tiden för att se till att katterna ska må bra.

– Huset är inrett utifrån deras behov med klätter- och lekytor samt viloplatser. Sändningen bryts två gånger per dag då vår personal städar huset och umgås med katterna så att de får sina sociala behov tillfredsställda, säger Ewa Edström på Stockholms Katthem.

Huset är godkänt av Länsstyrelsens Djurskyddsenhet och en veterinär undersöker katterna kontinuerligt. Eftersom det finns 100 000 hemlösa katter i Sverige hoppas Katthemmet att The Kattashians kan synliggöra detta problem

– Vem vet, kanske hittar man sin nya familjemedlem hos oss. Vi har även många fler katter än de som deltar i The Katthasians som söker sitt nya hem, säger Ewa Edström.

Nya katter varje månad

Var fjärde vecka kommer katterna att flytta ut ur huset och ersättas av ett nytt gäng Kattashians. Då finns möjligheten att adoptera någon ur familjen och ge dem ett permanent hem.

Men det slutar inte med livesändningen. Varje vecka dyker det upp specialavsnitt där de största händelserna från veckan sammanfattas. Episoderna är speakade av youtubern och webbtv-profilen Simon Lussetti. Där behandlas kärlek, svek, pakter och allt som hör en realitysåpa till. I The Kattashians kan allt… eller inget hända. Och det är det som är den stora charmen.

– Vi har märkt ett stort intresse för långsam tv. Vi hoppas att även vår publik också ska gilla denna nya tappning av slow-tv. Det blir en typ av sällskaps-tv i sin mysigaste form men där vi framförallt kommer kunna ge de hemlösa katterna en större chans att hitta en adoptivmatte efteråt, säger Emma Fägerwall.

Följ katterna LIVE från huset här!

Kattashians Live | Nöjesbladet Live | Nöjesbladet | Aftonbladet
Publisert:

LÄS VIDARE