Ny Lisbeth Salander sökes – ”Millennium”-film kommer 2018

avRebecka Ljung

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: National Pictures/AP/Scanpix
Svenska Noomi Rapace har spelat Lisbeth Salander i ”Millennium”-serien.

Lisbeth Salandet är tillbaka! Men vem som ska spela henne är oklart.

I höst börjar inspelningen av en ny film i ”Millennium”-serien.

2018 blir det biopremiär.

”Det som inte dödar oss” heter den nya filmen i ”Millennium”-serien, som får premiär 2018. En fjärde del som följer Stieg Larssons romanfigurer, denna skriven av David Lagercrantz, filmatiseras direkt på engelska – med en helt ny uppsättning skådespelare.

I den senaste filmen, amerikansk-svenska ”The girl with the dragon tattoo” från 2011, såg vi amerikanska Rooney Mara i rollen som Lisbeth Salander och brittiska Daniel Craig som Mikael Blomkvist.

I den svenskspråkiga trilogin från 2009, med titlar som ”Män som hatar kvinnor”, spelade Noomi Rapace Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist tolkades av Mikael Nyqvist.

Global jakt på ny Salander

Vem blir Lisbeth Salander i ”Det som inte dödar oss”? Den globala jakten på en ny filmhjältinna till thrillersuccén har just börjat. I september ska inspelningen dra igång, berättar Norstedts förlag.

Regissör för den nya ”Millennium”-filmen blir Fede Alvarez (”Don't breathe”, ”Evil dead”). Han har också skrivit manus, ihop med Steven Knight (”Peaky blinders”, ”Taboo”) och Jay Basu (”Monsters: Dark continent”).

Alvarez: ”Varje regissörs dröm”

– Lisbeth Salander är den sortens karaktär som varje regissör drömmer om att få ge liv. Vi har ett jättebra manus och nu kommer den roliga biten – att hitta vår Lisbeth, säger regissör Alvarez i ett pressutskick.

David Lagercrantzs uppföljare till boken ”Det som inte dödar oss” ges ut i höst.

Den 5 oktober 2018 ska ”Det som inte dödar oss” – internationellt döpt till ”The girl in the spider’s web” – ha biopremiär.

Publicerad: