Matice Kamara tvingas lämna ”Idol”

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

I kväll tvingades Matice ge upp sin plats i ”Idol”.

Nu siktar han på att ta över Madison square garden om fem år.

– Att inte gå hela vägen i ”Idol” kan ge mig fler möjligheter, fler alternativ, säger en över lag nöjd Matice efter programmet.

Efter att tittarna sagt sitt, stod det klart att Matice Kamara, 18, tvingas lämna i den fjärde fredagsfinalen av ”Idol”.

– Jag har gjort vad jag kan, säger han i programmet och förklarar att konkurrensen är hård.

Det är trots allt en nöjd Matice som träffar Nöjesbladet när strålkastarna slocknat.

– Jag är nöjd och glad också, på något sätt. Jag vet jag kan och jag har hållit på med musik länge. Jag har mina vägar in i branschen på andra sätt, så jag känner också att det är bra att jag kanske inte tar någon annans chans.

”Jag har gjort det jag kom för”

Matice Kamara hängde löst förra fredagsfinalen. I kväll tog han revansch i ”duett-temat”. Han lovordades av juryn för sin och Nathalie Brydolfs tolkning av ”Empire state of mind”, som ursprungligen görs av Jay Z och Alicia Keys.

– Ni två tillsammans är faktisk genialiska. Matice är som en urkraft. Jag älskar er, utbrast Kishti Tomita lyriskt efter framträdandet.

Någon besvikelse känner den rappande Halmstadsbon överhuvudtaget inte.

– Nej. För jag har gjort det jag kom hit för att göra. Att ta in hiphop i ”Idol”. Som Nikki sa i första fredagsfinalen, jag lyckades med något ingen annan gjort – att ta sig vidare med en rakt av hiphop-rap-låt.

Och några planer på att ge upp musikkarriären har han inte. Att lämna ”Idol” i tidigt stadium kan dessutom innebära något positivt, tror Matice.

– Att inte gå hela vägen i ”Idol” kan ge mig fler möjligheter, fler alternativ. Vinner man så får du ett kontrakt, men nu kanske jag får mina möjligheter på andra håll i stället, säger han och fortsätter:

Ska sälja ut Madison square garden

– Hela den här resan har varit en erfarenhet, det tar jag med mig. Mycket stress, allmänt lite sömn, man äter inte som man ska ibland och man måste prioritera och öva. Det är mycket man tar med sig härifrån. Nu är det jobb som gäller. Dag ut och dag in. Jobb och göra musik.

Var är du om fem år?

– Madison square garden, fullsatt arena. Det är det man strävar efter.

Tidigare har  Nadia Cameron, Ambér Flores  och Vanja Engström fått lämna ”Idol” 2018.

”Idol” sänds fredagar klockan 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN