”Dessertmästarna” blir hans revansch mot mobbarna

1 av 3 | Foto: Kanal 5
Niklas Nordin i ”Dessertmästarna”

avBenjamin Andrée

NÖJE

Under en stor del av sin uppväxt var Niklas Nordin utsatt för mobbning.

Nu tävlar han i ”Dessertmästarna” för att visa svenska folket och sina plågoandar att han duger.

– Jag får en chans att visa upp i tv att jag är bra på något och att jag inte är värdelös, säger han till Nöjesbladet.

Från femte klass till tredje året på gymnasiet var Niklas Nordin, 25, från Uppsala utsatt för mobbning. Vilket har satt sina spår.

– Jag vet faktiskt inte varför just jag blev så utsatt. Det har jag aldrig förstått. Jag har frågat vänner jag hade då: ”Varför?”, men aldrig fått något bra svar, säger han.

Trots att han under uppväxten bytte skola flera gånger gjorde det ingen skillnad.

– Det var bra till en början, sedan började allt om. När jag var ensam med folk så gick det bra men så fort det blev grupperingar blev jag den man hackade på.

Fotbollen blev fristaden

Niklas Nordin hittade en fristad där han kunde fly vardagen och allt det jobbiga och tråkiga i skolan.

– Jag fokuserade på fotbollen och mitt intresse för matlagning. Det var en frihet. Där kunde jag släppa allt. Hittar man något att brinna för så kan man lättare glömma det jobbiga, säger han.

Att jobba med sig själv och fokusera på det positiva har gett Niklas Nordin styrka och mod att söka till ”Dessertmästarna” i TV4. Delvis för att få chansen att visa att han duger.

– Det är en bonus. Jag får en chans att visa upp i tv att jag är bra på något och att jag inte är värdelös. Jag kan visa upp för mina mobbare att jag duger. Lite av en revansch skulle man kunna säga.

”Triggat min tävlingsinstinkt”

Enligt Nordin finns det dock en ”positiv” effekt av mobbningen.

– Jag har fått mer driv, men det har kostat mig mycket att stå upp för mig själv. Mobbningen har också triggat min tävlingsinstinkt. Jag vill bevisa för alla att de har fel. Att jag inte är dålig. Och det hoppas jag ska ta mig långt i tävlingen.

Har du något du vill säga till de unga tjejer och killar som kanske är i samma situation som du var i under skoltiden?

– Prata om det. Våga berätta och prata om det. Min mamma förstod vad jag var utsatt för eftersom hon såg på mig att något var fel. Så vi pratade om det. Då blev det mycket lättare. Att inte vara ensam i det. Man får förståelse och lite av skammen försvinner.

”Dessertmästarna” sänds i Kanal 5.

5 fredagsprogram vi minns 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM