Benjamin Ingrosso: ”Jag måste kämpa för respekt”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Det lönar sig inte alltid att komma från en kändisfamilj.

Det har Benjamin Ingrosso fått erfara, som behövt kämpa för att få respekt av musikbranschen.

– Det var som att det var pinsamt att lyssna på Benjamin Ingrosso, säger han i podcasten ”Värvet”.

Benjamin Ingrosso, 20, släppte sin första singel ”Fall in love” 2015.

Men vägen dit var snårig. I podcasten ”Värvet”, som leds av Kristoffer Triumf, slår Benjamin Ingrosso hål på myten om att han som kändisbarn skulle fått gratisskjuts rakt in i musikstudion. Ett stort kontaktnät har förvisso hjälpt honom på traven, men att tillhöra klanen Wahlgren/Ingrosso har inte bara gett försprång.

– Det har varit ännu svårare för mig, än någon annan tror jag, att få respekt. Att få folk att fatta att jag faktiskt jobbar med det här, att jag skriver låtar själv eller att jag faktiskt står i en studio dygnet runt i två år. Folk tror att bara för man kommer från en känd familj eller åkt på en räkmacka att man bara kan gå in på ett skivbolag och säga att man vill bli signad, säger han.

– Jag hade det tvärtom. Det var egentligen ingen som ville signa mig för att jag var en låtskrivare och att jag ville bli den typen av artist som jag ville bli.

”Kändes som att folk inte vill lyssna på mig”

I dag har han skivkontrakt med TEN Music Group, med legendaren Ola Håkansson som mentor. Håkansson trodde på Benjamins potential som artist och låtskrivare från dag ett.

– Just det skivbolaget jag är på i dag fick jag kämpa mig fram till, att få komma dit och bli signad och få respekt av alla mina kollegor som tänkte, när jag klev in i studion, ”vad har Ola Håkansson signat nu? Någon kändisunge? Varför ska han jobba här med oss?” Jag har varit tvungen att bevisa hela tiden, säger Benjamin Ingrosso i podden.

När han väl tagit sig in i studion, var det dags att erövra publiken.

– Det kändes ändå som att folk inte vill lyssna på mig. Det var som att det var pinsamt att lyssna på Benjamin Ingrosso. ”Det är Let’s dance-killen, han den där barnkändisen. Det är ingen vi kan lyssna på.” Det kändes skitjobbigt i början, säger han och fortsätter:

Var tveksam till Melodifestivalen

– När Ola kom med idén att jag skulle göra Melodifestivalen så tyckte jag det var den dummaste idén man kan göra, för det är väl det alla tror att jag ska göra. ”Såklart att Benjamin Wahlgren Ingrosso ska göra Melodifestivalen, för det har hans mamma gjort mer än åtta gånger.”

1 av 2 | Foto: Robin Lorentz-Allard
Benjamin Ingrosso.

Men det visade sig vara ett genidrag. Efter framgången i Melodifestivalen 2017, där Benjamin kom femma i finalen med ”Good lovin’”, började branschnamn få upp ögonen för honom.

– Jag fick mycket mer respekt av folk i branschen här hemma, men det kändes fortfarande som att folk inte vill lyssna på mig. Det är fortfarande töntigt att lyssna på han den där killen.

I år ställde han upp igen – med lysande resultat. Han vann Melodifestivalen och briljerade i ”Eurovision song contest” med ”Dance you off”, ett bidrag som han menar lyfter allt det han vill förmedla med sitt artisteri och låtskrivande.

– Nu känner jag för första gången att jag är artist här hemma. Jag släpper låtar nu som folk faktiskt lyssnar på. Jag hoppas det fortsätter.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN