Miljonskadestånd till Hugh Grant

avTT

Foto: Evan Agostini / AP TT NYHETSBYR N
Hugh Grant får miljoner i skadestånd.

Mirror Group Newspapers (MGN) har betalat ut ett miljonbelopp till skådespelaren Hugh Grant.

Skadeståndet är ett led i den rättsprocess som tidigare slagit fast att tre av nyhetsgruppens tidningar hackat Grants telefon under lång tid, skriver SVT.

– Det handlar inte bara om vad de gjorde mot mig och mina nära. Den här rättsliga tvisten har synliggjort att dataintrång och andra olagliga metoder för att samla in information har använts i stor skala på tidningarna Daily Mirror, Sunday Mirror, och Sunday People, sade Hugh Grant utanför rättssalen London enligt The Guardian.

Parterna ska ha gjort en överenskommelse som lästes upp av Grants ombud Anjlee Saigol i domstolen under måndagen. Mediebolaget ska bland annat ha erkänt att några av deras mest seniora reportrar har ”uppmuntrat eller aktivt blundat för den utbredda kulturen av att på ett olaglig vis samla information”.

Enligt tidningen ska Grant donera skadeståndet till en kampanjgrupp som arbetar mot dataintrång. Även skådespelaren Ralf Little och fotbollstränaren Rupert Lowe ska ha fått pengar och ursäkter av MGM-gruppen på måndagen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hugh Grant