Klick!

Bortlämnad till barnhem

Av: 

Christoffer Nilsson

NÖJE

Nu avslöjar Carola sitt livs stora hemlighet

Carolas mamma lämnade henne till ett barnhem vid födseln.

Nu avslöjar sångerskan sitt livs stora hemlighet.

– Hon klarade helt enkelt inte av att vara mamma till mig, säger Carola till VG.

ENSAM EFTER FÖDSELN Carola Häggkvist tillbringade sin första tid i livet på ett barnhem. ”Efter två månader klarade mamma av att ta mig till sig”, säger sångerskan.
ENSAM EFTER FÖDSELN Carola Häggkvist tillbringade sin första tid i livet på ett barnhem. ”Efter två månader klarade mamma av att ta mig till sig”, säger sångerskan.

Den 8 september 1966 föddes Carola Maria Häggkvist på Södersjukhuset i Stockholm. Flickan som skulle komma att bli en av Sveriges mest älskade artister fick en dramatisk start på livet.

I en öppenhjärtig intervju med norska tidningen VG berättar Carola Häggkvist att hennes mamma drabbades av en förlossningspsykos.

– En sån psykos som mamma upplevde sker under förlossningen av barnet och det är något med hormonerna som inte stämmer.

Gick två månader

Till följd av mamma Anitas tillstånd lämnades Carola bort till ett barnhem – där hon tillbringade sin första tid i livet.

– Efter två månader klarade hon att ta mig till sig. Ett par gånger försökte hon att vara min mamma medan jag bodde på barnhemmet och till slut gick det bra. Men jag var på väg att bli bortadopterad, säger hon i intervjun.

Carola berättar att hon dragit lärdom av sina första månader:

– Det har lärt mig att livet är skört, men också spännande. Det är en kamp, och även om mamma hade sina problem så har jag inte alls känt någon bitterhet mot henne. Hela sitt liv var hon en rolig kvinna med en enorm arbetskapacitet, säger hon.

Känner längtan

Det är först nu som Carola fått reda på var hon tillbringade sina första månader. Och samtidigt har en nyfikenhet vuxit fram.

– De senaste åren har jag känt en längtan efter att lära känna de som tog hand om mig den första tiden i livet, säger hon.

Efter sina två månader på barnhem växte Carola upp med sin biologiska familj – storasyster Susanne, mamma Anita och pappa Jan. Och det är med ömhet hon beskriver sin uppväxt.

– Vi hade ett innerligt förhållande präglat av kärlek och självständighet.

Gick bort samma år

Carola drabbades av en stor sorg 2004. Inom loppet av fyra månader gick båda hennes föräldrar bort. Först pappa Jan efter en hjärtinfarkt. Sedan mamma Anita efter att ha förlorat en lång kamp mot cancer.

– Det är tack vare deras uppfostran som jag klarade mig bra även efter att de gick bort. De tog mig på allvar hela livet, säger hon.

ANNONS

REA hos Hemtex! Köp bästsäljande produkter med upp till 50% rabatt.

Extern länk från Hemtex

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Klick!