Publicerad:
Uppdaterad:

Grönwall kan vinna en Grammy

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Erik Grönwall finns bland de svenskar som har chans att vinna pris på amerikanska Grammygalan i början av nästa år. Den svenske artisten, som vann TV4:s ”Idol” 2009, är nominerad för sin roll i livesändningen av Andrew Lloyd Webbers och Tim Rices musikal ”Jesus Christ superstar”.

Skivan från livesändningen, som sändes i amerikanska NBC i våras, är nominerad i kategorin årets musikalalbum där även de större rollerna är nominerade. Det innebär att Grönwall är nominerad tillsammans med artister som Alice Cooper och John Legend.

Erik Grönwall.
Foto: BJÖRN LINDAHL
Erik Grönwall.

Sedan tidigare är det känt att även svenska hårdrocksbandet Ghost är nominerat i två kategorier: årets rockalbum och årets rocklåt. Svenske låtskrivaren Ludwig Göransson kan vinna hela fyra priser eftersom han är nominerad i lika många kategorier för sina samarbeten med Childish Gambino och för filmmusiken till superhjältefilmen ”Black Panther”.

Grammygalan äger rum i Los Angeles den 10 februari. Kendrick Lamar har flest vinstchanser, åtta stycken, tätt följd av Drake, som har sju.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: