Nöje

Äntligen sålt – till reapris

Av: 

Ylva Niklasson

NÖJE

Martin Timells ”Äntligen hemma”-hus en förlustaffär

”Äntligen hemma”-huset på Lidingö blev en förlustaffär.

Efter en seg budgivning tvingades man sälja för 1,4 miljoner kronor under utgångspriset.

– Vi har lagt mer pengar på renovering än vad familjen betalade för det, säger Martin Timell.

För ett år sedan köpte ”Äntligen hemma”-gänget det 180 kvadratmeter stora trähuset från 1920-talet i Hersby på Lidingö för fem och en halv miljoner kronor.

– Då var det ett riktigt ruckel. Vi har tvingats byta ut 90 procent av originalet – bara några ytterväggar kunde behållas av ursprungshuset, säger programledaren Martin Timell.

Väckte stort intresse

I ett års tid har renoveringen pågått. När det var dags för försäljning värderades villan till 12 miljoner. Men trots rekordstort intresse på visningen blev det en mycket seg budgivning. När huset såldes i måndags gick det till en barnfamilj som betalade 10,6 miljoner kronor – 1,4 miljoner kronor under utgångspriset.

Ett underpris, enligt programledaren.

– Jag har faktiskt ingen aning om hur mycket pengar vi har lagt på renoveringen, men det är mer än familjen har betalat för det nu. De gör verkligen ett klipp. Men man får inte glömma att vi har fått över 20 program av det också, säger Timell.

”Taket rasade in”

När produktionsbolaget Meter köpte huset trodde de att det skulle vara klart på en säsong, men renoveringen var så omfattande att den tog ett år.

– Det var inte tänkt att ta två säsonger, men vi förstod det efter att vi hade gjort första besiktningen. Det var ett riktigt ruckel. När vi skulle riva väggar på övervåningen så rasade taket in till exempel, berättar Daniel Röös, producent för ”Äntligen hemma”.

”Dyrare än tänkt”

Gick projektet med förlust?

– Det blev dyrare än vi hade tänkt, hur mycket vet jag inte. Vi håller på att sammanställa kostnaderna nu, men jag kan säga att familjen som köpte huset gjorde en bra affär.

Huset såldes för 1,4 miljoner kronor mindre än beräknat – var det felvärderat?

– Det är svårt att värdera hus och mäklaren gjorde värderingen när marknaden såg annorlunda ut. Det var enormt många hus till salu under våren så priserna sjönk tyvärr, säger Röös.

ANNONS EXTERN LÄNK

BLACK FRIDAY: Massor av rea på populär elektronik. Robotdamssugare, hörlurar, TV. Passa på att köp innan de tar slut!

Webhallen

Publisert: