Klick!

Anna Book uppträdde trots den stora sorgen

Av: 

Olivia Svenson

NÖJE

Sångerskans mamma gick bort strax innan framträdandet på Allsång på Skansen

Anna Books bästa vän finns inte mer. I förra veckan avled hennes mamma Marita.

– Det är ett hål i mitt hjärta nu. Min mamma betydde allt för mig, säger Anna till Klick!

För två år sedan fick 38-åriga sångerskan Anna Books mamma diagnosen KOL, en kronisk lungsjukdom. Det senaste året blev hon allt sämre och fick allt svårare att andas. Natten till förra tisdagen var hennes kamp över. Hon drabbades troligtvis av lungemboli (en propp i lungan) och hjärtstillestånd.

– I mitt undermedvetna har jag alltid vetat att sjukdomen en dag skulle ta min mamma från mig. Men jag var inte beredd, berättar en gråtande Anna Book för Klick!

Mamma skulle varit i publiken

Marita Book skulle ha fyllt 70 år i måndags, och i tisdags skulle hon ha suttit i publiken när Anna för första gången uppträdde på Allsång på Skansen.

– Hon var så himla glad och stolt. I alla år har hon undrat när jag skulle få vara med. ”Min fina docka, du som är så snäll och duktig, du passar ju där”, sa hon till mig. Hon älskade allsången och brukade ta med oss dit när vi var barn, säger Anna.

Genomförde uppträdandet

Trots den stora sorgen genomförde Anna sitt framträdande.

– Jag ska göra det för min mammas skull. Hon kommer inte att finnas i publiken. Men hon kommer att finnas med mig i mitt hjärta. Och jag vet att hon kan se mig, sa Anna Book dagarna innan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Klick!