Razzia i natt mot läkaren

avMagnus Sundholm

NÖJE

Samarbetar inte i utredningen kring popstjärnans död

1 av 5 | Foto: AP

LOS ANGELES. Sent i går kväll svensk tid genomfördes en razzia mot Michael Jacksons hudläkare Arnold Klein.

Myndigheterna anklagar honom för att förhala utredningen kring popstjärnans död.

– Han samarbetar inte fullt ut, säger en talesperson för rättsläkaren i Los Angeles.

Ända sedan den 2 juli har Klein lovat att överlämna Jacksons patientinformation till rättsläkarmyndigheten.

– Men hans advokat har bara skickat oss delar av materialet. När vi stött på har personalen förnyat löftet, men inget har gjorts, säger talespersonen till Tmz.

I går fick den biträdande chefsobducenten Ed Winter nog och begav sig till Kleins klinik i Beverly Hills för att överlämna en domstolsorder. Klein var inte på plats.

– Men en av hans advokater var på kontoret och det var en annan advokat i telefon. De lovade att överlämna det uteblivna materialet inom 24 timmar, sa Winter.

Utredarna försöker kartlägga vem som har skrivit ut det narkospreparat som tros ha kostat Jackson livet.

Hävdar att han mördats

Fem läkare figurerar i utredningen. Förutom Klein riktas huvudfokus mot Conrad Murray, den läkare som befann sig vid Jacksons sida när han dog.

Familjen Jackson har inte sparat på krutet. Popstjärnans pappa Joe Jackson anser att något är mystiskt med dödsfallet medan La Toya hävdar att hennes bror mördades – av ekonomiska skäl.

Nätsajten Tmz rapporterade i natt att utredarna kontaktat flera läkemedelsbolag och är på väg att identifiera den person som försåg popstjärnan med det starka narkosmedlet Propofol.

Träffade Debbie Rowe på kliniken

Identifieringen underlättas av att behållarna med Propofol, som hittades hemma hos Jackson, bär ett kontrollnummer och att de därför kan spåras till köparen.

I en intervju med Larry King förra veckan uppgav Klein att Jackson tog Diprivan när ”han var på turné i Tyskland”.

– Läkare som har skrivit ut beroendeframkallande preparat är brottslingar. De som gör det gör sig minst skyldiga till dråp, har Klein också sagt.

Jackson var patient hos Klein i 20 år. Det var på Kleins klinik som Jackson träffade surrogatmamman till hans två barn, Debbie Rowe.

ARTIKELN HANDLAR OM