Tv-stjärna mordhotad

NÖJE

Robinson-Isabel: Mannen har sagt att han ska kidnappa mig

Isabel Adrian från "Expedition Robinson" har blivit mordhotad av en man - som ringer 30 gånger per dygn.

Nu flyr hon landet med pojkvännen Jerry Forsberg.

- Mannen har sagt att han ska kidnappa mig, jag är livrädd, säger Isabel.

Foto: FLYR LANDET Jerry Forsberg och Isabel Adrian tänker lämna landet efter att en man ringt och hotat att kidnappa Isabel och döda Jerry. "Vi vill inte vara hemma så jag har bjudit Isabel på en resa utomlands", säger Jerry.

Samtalen började komma för några veckor sedan, strax efter att "Expedition Robinson" slutat sändas. Jerry Forsberg, 24, vann miljonen och firade med flickvännen Isabel Adrian, 27. Paret fann varandra i programmet och bor numer ihop.

- En man började ringa och säga att han sett mig på tv och i tidningar och att vi verkade ha mycket gemensamt. Han visste var jag jobbade och ville ta bilder på mig. Jag förstod tidigt att det inte stod rätt till, säger Isabel.

Kan inte sova

Antalet samtal ökade snabbt och är nu uppe i minst 30 per dag. Mannen har blivit alltmer hotfull och Isabel har nu gjort en polisanmälan.

- Jag har varit i kontakt med polisen tre gånger och ringde dem senast häromnatten när det var som värst. Jag är rädd för att vara ensam och gå ut, det känns väldigt obehagligt.

I polisanmälan står det att mannen hotat att kidnappa Isabel och döda pojkvännen Jerry.

- Den här mannen är uppenbarligen psykiskt sjuk. Han säger att han har sett om kidnappningar på tv och att han ska göra saker med mig, säger Isabel.

Mannen har uppgett ett namn, adress och telefonnummer men polisen är inte säker på att uppgifterna stämmer.

- Polisen gör ingenting, de borde åka dit och prata med honom i alla fall, säger Jerry.

Efter tre veckors telefonterror tänker paret nu lämna Sverige och hoppas att mannen då ger upp och slutar ringa.

De planerar att vara borta ett par månader.

- Det känns som en stor befrielse att slippa höra hans röst i telefonen. Jag blir rädd av den och kan inte sova. Det kanske låter som att jag flyr men jag ser ingen annan utväg.

"Jag är orolig"

Aftonbladet träffade paret i går när Isabel förberedde sig inför en modevisning i Stockholm.

- Jag är orolig. Man är ju ganska utsatt på scenen och det är 400 personer i lokalen. Jag vet inte hur han ser ut, det kan vara vem som helst. Men jag kan inte sluta jobba, han ska inte få vinna över mig.

Susanne Nylén