Julen 2020

Cecilia Forss SVT-comeback efter Ica-reklamen

Gör stor roll i julkalendern: ”Jag blev otroligt glad”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Sju år efter Ica-reklamen är Cecilia Forss välkommen till SVT igen.

Med en huvudroll i årets julkalender lämnar hon slutgiltigt reklam-Cindy bakom sig.

– Sverige är ett litet land och det är ju så att SVT och reklam går inte riktigt ihop, säger hon.

Hon har varit påtänkt som programledare för Melodifestivalen och andra stora SVT-produktioner, men reklamuppdraget för Ica satte ständigt stopp.

Men nu, sju år efter att hon hoppade av rollen som Cindy i de uppmärksammande reklamfilmerna för livsmedelskedjan, är Cissi Forss välkommen till Sveriges television igen.

”Nu är jag invald”

Som en av huvudrollerna i årets julkalender ”Storm på Lugna gatan” kommer hon att synas i SVT hela december.

SVT har varit ganska hårda med vad man får göra och inte, känns det som det ultimata nu, att du får vara med igen?

– Det är nu det händer, nu är jag invald, säger Cecilia Forss och skrattar.

– Alltså, åren går och jag har fått möjligheten att vara med i så många olika projekt i min karriär, att jag nu får göra julkalendern är jag såklart extra glad för.

Har det varit bökigt?

– Sverige är ett litet land och det är ju så att SVT och reklam går inte riktigt ihop. Så har det varit. Jag är tacksam att jag får fortsätta jobba och utvecklas på flera olika arenor.

Sedan Cecilia Forss hoppade av sitt Ica-reklamen har hon bland annat medverkat i långfilmen ”Medicinen” och flera serier som ”Familjen Holstein-Gottorp” på TV4 och ”Black widows” på TV3. Men julkalandern blir hennes första huvudroll i en SVT-serie.

Humor

När du då fick frågan om julkalendern, hur kändes det?

– Jag blev otroligt glad. Julkalendern har alltid varit helig för mig, något som varit på min bucketlist. Och jag är ganska barnslig själv. Det är så hög kvalitet på svenska barnprogram och man tar det på så stort allvar så det är verkligen en ära att få vara med. Sen har det varit fruktansvärt kul också, ett av de roligaste jobb jag har gjort, säger hon.

I ”Storm på Lugna gatan” spelar hon Sanna Storm som tar sin man, spelad av Henrik Johansson, och sina barn, spelade av Adrian Macéus och Maja Söderström, och flyttar till det påhittade lilla samhället Järnkroken för att få lugn och ro när hon ska skriva färdigt sin roman.

– Det känns som att det är väldigt mycket humor i den här julkalendern och på många nivåer. Inte superbarnslig, man fördummar inte tittaren. Samtidigt som den är tokrolig så finns det allvar i det också, säger Cecilia Forss.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Så tycker barnen om årets julkalender

ÄMNEN I ARTIKELN

Julen 2020

Cecilia von der Esch (tidigare Forss)

Julkalendern

Jul