”Desperate housewives”-stjärnan gör comeback – efter rättegången

1 av 4 | Foto: CW
Nicollette Sheridan i ”Dynastin”.
NÖJE

Nicollette Sheridan skrevs ut ur ”Desperate housewives” – och stämde mannen bakom tv-serien.

Nu gör hon comeback på skärmen i en reboot av klassiska 80-talssåpan ”Dynastin”.

Skådespelaren axlar Joan Collins roll som Alexis Carrington.

”Melrose Place”-profilen Grant Show spelar rollen som den rike patriarken Blake Carrington. På tisdagen meddelade The CW att ännu ett välkänt namn sällar sig till rollistan: Nicollette Sheridan.

Rebooten av 80-talsklassikern ”Dynastin” har visats på Netflix sedan oktober.

Nu kliver Sheridan in i handlingen som Alexis Carrington, Blake Carringtons första fru och mor till Fallon och Steven. Väl där kommer hon utmana Blakes äktenskap med Cristal, söka en återförening med sina barn och kämpa för rätten till vad hon anser tillhöra henne.

Rollen axlades av Joan Collins i den ursprungliga serien.

I andra roller syns bland andra Nathalie KelleyElizabeth GilliesJames Mackay och Alan Dale.

Sheridan är kanske mest känd som Edie Britt i den framgångsrika ABC-serien ”Desperate housewives”, som hon spelade från 2004 och fram till 2009, då serieskaparen Marc Cherry valde att ta kål på Edie.

”Slaget” en klapp på huvudet

Året därpå stämde Sheridan både ABC och Cherry, för vad hon ansåg var en rad övertramp. Hon hävdade bland annat att hennes kontrakt sades upp på tvivelaktiga grunder och att hon hade utsatts för misshandel. Enligt Sheridan slog Cherry henne i huvudet under en inspelning och sparkade henne när hon senare klagade för ABC.

Cherry menade dock att ”slaget” i själva verket var en klapp på huvudet, för att guida henne genom en inspelning av en scen. Att Edie skulle bort ur serien var ett beslut som hade tagits långt före den händelsen, påstod han. Det hela blev en rättslig följetong som pågick fram till 2014, dock utan framgång för Sheridan.

Rollen som Alexis Carrington i The CW:s ”Dynasty” är Nicollette Sheridans första stora tv-framträdande sedan ”Desperate housewives”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tv-serier