Ericas och Drifters nya får inte missas

1 av 2 | Foto: Leif Hallberg
Erica Sjörström i Drifters.
NÖJE

Årets sångerska 2003 sjunger i Årets dansband 2004.

Erica Sjöström och Drifters är en svårslagen kombination.

Nya singeln ”Kärlek är inget spel” (Scranta) är ett välkommet styrkebesked.

Erica Sjöström är nästan en osannolikt duktig sångerska. Hon har en av branschens klaraste och renaste röster, och är dessutom en omistlig del av Drifters musikaliska uttryck. Erica Sjöström spelar både saxofon och dragspel och ser till att krydda bandets låtar med både det ena och det andra.

Hon har prisats för sin talang, och fått Guldklaven-utmärkelser både som blåsare och vokalist, och kan säkert ta åt sig en stor del av äran för att Drifters förra året belönades med Guldklaven i den tyngsta kategorin, Årets dansband.

Senast Drifters hördes på platta var med nyinspelade och fyraplushyllade samlingen ”Det har jag ångrat tusenfalt” (Scranta) i februari 2004. Nu kommer ett efterlängtat utropstecken i form av färska singeln ”Kärlek är inget spel”, skriven av Ann Persson och Björn Alriksson.

Det är en tvåstegsraket till dansbandslåt, på samma gång countryfärgad ballad och medryckande schlager med dragspelsintro.

Får inte missas.

30-årsjubilerande Kungälvsbandet Sounders har en ansats till något bra på senaste singeln ”Om du har längtat någon gång” (Skara Records). Närmare bestämt en refräng. Versmelodin är mer obestämd och tar några lyssningar att vänja sig vid. Produktionen är mer än lovligt uttunnad.

Annars är det hederlig traditionell dansmusik, varken mer eller mindre, med förre Streaplers-sångaren Bosse Möllberg vid mikrofonen.

På Sounders webbplats, www.sounders.se, kan man generöst nog ladda hem orkesterns förra singel ”Saknad” helt gratis. ”Saknad” utkom före tsunamikatastrofen, men är en trösterik liten pärla. Man kan ju överges på många olika sätt.

I veckan begåvades svenska folket med en ny dansbandshunk då det meddelades att Chris Lindh är ny sångare i Barbados, som för övrigt lagt sig till med egen talesman. Chris Lindh ser mystisk och svåråtkomlig ut i Robert Wells-frisyr på den enda officiella pressbilden.

Vi får se hur det låter när han tar sig ton.

Premiärspelningen äger rum i juli. Fram till dess tänker Barbados släppa en eller två nyinspelade singlar - utan sin nye sångare.

Ska bli spännande att se hur det här ska gå.

Med ojämna mellanrum får jag höra demoinspelningar av låtskrivarfyndet Åsa Karlström, som de senaste åren skrivit material till Sannex, Fernandoz och Mats Bergmans. Åsas senaste låt hör till de starkaste hon gjort.

Så håll utkik efter melodiösa balladen ”Låt oss skriva historien” på en kommande dansbandsplatta nära dig.

Bäst just nu

Michael Nystås