Stones ställer in

NÖJE

Konserten flyttas till nästa år - biljetterna gäller

Det blir ingen konsert med Stones i sommar. I dag kom chockbeskedet för de svenska fansen. Keith Richards mår bra och turnén börjar den 11 juli. Men konserten i Sverige flyttas till nästa år.

Foto: Mick Jagger kommer inte till Ullevi i år.

I dag meddelade The Rolling Stones att konserten i Sverige flyttas till nästa sommar.

Enligt arrangören har Keith Richards återhämtat sig från sin olycka och bandet ger 21 konserter i Europa.

Men Sverige och Ullevi finns inte med på listan som presenterades idag. Ullevi gick inte att klämma in i konsertschemat när andra konserter flyttades fram.

– Det gick inte att lösa. Det är ett oerhört stort turnépaket som man måste köra region för region. När man skulle hitta nya datum för de framflyttade konserterna blev det så här, säger Catarina Oscarsson på arrangören Ema Telstar.

Biljetterna gäller

Ett nytt datum ska presenteras så snart som möjligt. De köpta biljetterna till konserten den 10 juni gäller även till den nya konserten. Även då blir Ullevi arenan.

– Det blir samma turné som fortsätter nästa år. Eftersom det är på samma arena kan man behålla sina biljetter, säger Catarina Oscarsson.

Köpta biljetter kan lösas in på försäljningsstället mellean den 7 juni och 31 juli.

Svenskarna är inte de enda som drabbas av det omstuvade programmet. Sammanlagt tio konserter, bland annat i Bryssel och Madrid flyttas till nästa år. Värst drabbas Nürnberg och Leipzig, där konserterna ställs in helt.

Närmaste Stoneskonsert för svensk del blir nu Bergen i Norge och Horsens i Danmark. Men i likhet med hela turnén är dessa konserter sedan tidigare slutsålda.

Enda chansen att se Rolling Stones i Skandinavien blir därför att få tag i en inlöst biljett till de nya datumen i Horsens eller Bergen.

Det nya spelschemat

Tidigare artiklar:

Carl-Magnus Fagerholm