”Jag går omkring på moln och bara ler”

NÖJE

Läs hela chattet med Magnus Carlsson

Foto: Sandra Wejbro

   Magnus Carlsson säger: Hej på er alla! Nu e jag här! Börja peppra mig med era frågor! :)

karin säger: Hej Magnus!

Grattis. Hur känns det? Hur var det i lördags?

   Magnus Carlsson säger: Hej KArin, det känns jätteroligt!! Jag går omkring på moln och bara ler! Det var en nervpärs i lördags men nu börjar jag få tillbax normal andning igen... Haha!

elli säger: tjabba tjena hallå vad händer nu då??

   Magnus Carlsson säger: Nu fortsätter jag att spela in min platta - tre låtar kvar att göra. Sedan blir det till att förbereda sig för Globen och Schlagercirkusen igen. Plattan kommer i mitten av april!

dennis säger: din låt va bäst ! jag tror du kommer till den stora finalen med alla länder. vad tror du?

   Magnus Carlsson säger: Jag skulle vara otroligt glad om jag hamnar i Europa-finalen! Jag ska göra mitt allra bästa för att det ska slå in!

Mirja säger: Blev det mycket festande i lördags? Kram

   Magnus Carlsson säger: Njaeeee, inte så mycket faktiskt. Luften gick ur både mig och Kikki efteråt, så hon gick hem väldigt tidigt och jag tog mig vidare på efterfesten med min man och mina föräldrar. Vi stannade inte så länge ska jag erkänna. Jag somnade väldans lätt den kvällen ...

Pna säger: Vad gillade du värdstaden Karlstad?

   Magnus Carlsson säger: karlstad är en fin stad. Lugn och mysig, med fint torg och snälla människor.

Sofia säger: Hej snygging! Vilket hockeylag håller du på?

   Magnus Carlsson säger: Hockeylag... Hmmm... Jag e inte intresserad av sport för fem öre, men såklart jublar jag över att vi tog guld!!!

EmmyL säger: hej, vilken är din favorit shlagerlåt? ( från förr)

   Magnus Carlsson säger: Av mina egna så är det "Se Mig" och av alla andras så är såklart ABBAs "Waterloo" en höjdare!

KEVIN säger: Hej Magnus & grattis, kommer du att sjunga din låt på engelska i globen ?

   Magnus Carlsson säger: Nej inte i Globen. Det finns ingen engelsk text, så skulle vi gå och vinna så får nog herr Strömstedt sätta igång med en översättning.

Kicki säger: Hej Magnus! Jag har en fråga, hur förbereder du dig inför ett stort showframträdande? Jag ska själv framträda nu inför 2000 pers och undrar ifall du har nå tips o trix att dela med dig? Tack på förhand!

   Magnus Carlsson säger: Jag förbereder mig inte så mycket precis innan ett framträdande - jag går in och kör i hundraåttio bara. En bra grej är såklart att ändå vara förberedd - kunna låten utan och innan och att kunna stegen i sömnen osv. Att vara väl förberedd är A och O.

jeanna säger: hej mange, ok om jag kallar dej för det,,hehe? Hur skulle du beskriva dej?

   Magnus Carlsson säger: Snäll, kreativ, envis och generös. "Mange" kallas jag aldrig för, men det e OK om du känner för't!

Carro säger: Vilket föredrar du mest att spela med Barbados, Alcazar eller själv?

   Magnus Carlsson säger: Själv. :)

Jonas säger: måste du ha den tråkiga kostymen i Globen, kan du inte ha nåt mer glitter Och glamour?

   Magnus Carlsson säger: Haha!! Jag som fått så mycket beröm för kläderna..?!! Jag ska ta ett snack med min stylist MAgnus FLobecker om vi inte kan smyga in lite glitter eller någon liten paljett någonstans... Haha!

Mirja säger: Tyckte du bäst om upplägget före eller efter 2002, men deltävlingar och så?

   Magnus Carlsson säger: Jag gillar det nya uplägget jättebra. Visst kan det kännas att det är en väldigt lång väg att gå för att komma till Globen och att kanske vinna, men faktum är att de låtar som verkligen hamnar där är värda att komma dit eftersom Svenska folket sållat ut sina favoriter väldigt nogrannt.

Hanna,Ludvika säger: Stort GRATTIS till finalplatsen.Hur ska du nu förbereda dig för finalen? Vi ses i globen & då ska jag heja som bara den.Kramar Hanna,Ludvika

   Magnus Carlsson säger: Tack! Jag ska nog mest sova - min kropp verkar ha ett stort behov av att få lugn och ro just nu... Innan dess ska jag spela in lite fler låtar, träna kroppen lite till och bara njuta av vinsten!

mickis :) säger: Hej Magnus tycker du att du var den bästa sångaren i Lördags?

   Magnus Carlsson säger: Det kan jag inte svara på - det var många bra röster i lördags. Jag gillar Sonya skarpt!!

emsi säger: Om du inte hade varit artist, vad hade det blivit av dej då?

   Magnus Carlsson säger: Då hade jag blivit en designer, eftersom jag e barnsligt förtjust i att fixa med bilder och layouter. Jag har alltid ett finger med i spelet när det gäller skivkonvolut och websidor osv.

Isabelle säger: Gillar du Carola som artist? :)

   Magnus Carlsson säger: Japp, som artist e hon ett fenomen. Har alltid varit och kommer alltid att vara.

ulli säger: Grattis till finalplatsen!! när släpper du din skiva?? kramar till dej.

   Magnus Carlsson säger: Min skiva kommer i mitten av april (ska bara spela in några låtar till, sen så...). Kolla in magnusonline.se och håll dig uppdaterad! Där berättar jag nästan dagligen om arbetet jag håller på med just nu!

Fia säger: Efter skivsläppet nu i vår blir det då någon turné?

   Magnus Carlsson säger: Jag hoppas och har sett lite skisser på en eventuell sommarturné. Innan dess ska jag ut och signera mina plattor i Sverige. Vi ses hoppas jag!

Tiina säger: Hej hej Magnus villken av dom låtar som du har tävlat med i melodifestivalen tycker du är bäst? P.S du är bäst och snyggast!!!

   Magnus Carlsson säger: Tack för komplimangen. Min bästa låt i festivalsammanhang är nog katten "Lev Livet!". Fast det är ganska dött lopp mellan den och "Se Mig" måste jag säga.

Mirja säger: Vad tror du om Günthers chanser?

   Magnus Carlsson säger: Günther e underbart knasig, och jag har tyvärr inte hört hans låt. Jag e lika nyfiken som du!

Victor säger: Gillar du Elctric banana band?

   Magnus Carlsson säger: Jag e ju uppväxt med dom - Trazan, Banarne och sedan Electric Banana Band. "Banankontakt" var en av mina första vinylsinglar som jag köpte. Jag har kvar den hemma någonstans tror jag...

höök säger: hej

hinner man tänka på nåt annat än sitt framträdande när man står på scenen? isåna fall, vad tänker man på?

   Magnus Carlsson säger: Man tänker mest på att jaga kameror, men visst snurrar det förbi tankar på publiken, familjen, tittarna osv osv. Nervositeten försvinner totalt för mig när jag är überfokuserad. Som jag var i lördags.

James säger: Har du kontakt med dom i Barbados nu?

   Magnus Carlsson säger: Nej.

anna-britta säger: Tjena Magnus! Måste bara säga att du var snyggast av alla i melodifestivalen! Jag undrar om ni som tävlar själva väljer vad ni ska ha på er eller är det någon annan som bestämmer det?

   Magnus Carlsson säger: Det är nog olika. I mitt fall så tog jag hjälp av min stylist Magnus Flobecker som tillsammans med mig och skivbolaget hittat en form som passar mig väldigt bra. Kul att du tyckte det var snyggt!

Ullis säger: Har du någon gång glömt texten när du stått på scen? I så fall... hur hanterade du det?

   Magnus Carlsson säger: OOOOJA!! det händer ofta! Då tar man till knepet att slänga ut micken i publiken och låta dom sjunga istället. Men visst har det hänt att texten försvunnit ur hjärnan och att man hittat på fusk-texter på alla möjliga olika språk...

Isabelle säger: Hej hej! Tycker om dej, du har humor, karisma och en väldigt härlig röst :) Hur du någon förebilb och i så fall vem?? :) kram kram

   Magnus Carlsson säger: Min förebild har vuxit fram mer och mer under de senare åren - Lena Philipsson. Hon har skinn på näsan, humor, attityd och en sjuhelsickes röst. En riktig förebild för mig!

Lina säger: Är det sant att du nästan kolapsade i lördags eftersom de drog ut på att säga att du var vidare till final?

   Magnus Carlsson säger: Ja det msåte jag nog säga. Det var otroligt hiskeligt vidrigt att sitta i den sitsen - vilken pärs!! Men jag förstod att det blev bra TV för vi såg ju inte kloka ut... Haha!

charlotta säger: gillar du kickis låt?

   Magnus Carlsson säger: Japp! Kikki är guld! Hennes låt är som en "Greatest Kikki" - det kan inte bli bättre! Underbar!

Silvia säger: HEj! Hur kändes det att sjunga låten andra gången men att då ha gått vidare till final??

   Magnus Carlsson säger: Det kändes jätteroligt - hördes inte det hur jag skrek, skrattade och tjoade?! Och log...

   Magnus Carlsson säger: Tack alla för era frågor och era eventuella röster i lördags. Det betydde hur mycket som helst för mig att äntligen få vinna!!! Kolla in www.magnusonline.se så ses vi där! Jag e ofta där och uppdaterar och fixar... Ha en underbar vårdag, så ses vi snart ute på vägarna! Globen - here I come!!! Kram - over and out. / Magnus. Pöss!!!