Popartister i dödskrasch

NÖJE

Två medlemmar i Vapnet skadade

Foto: På väg till hultsfred Medlemmar i popbandet Vapnet var på väg till den småländska festivalen när deras bil kom över i fel vägbana och frontalkrockade med en mötande bil.

Dagen innan popgruppen Vapnet skulle spela i Hultsfred skadades två av bandmedlemmarna i en våldsam trafikolycka. Den 25-åriga föraren dog.

- Det är jättetråkigt det som har hänt, säger bandets skivbolagsrepresentant, Mattias Lövkvist.

Foto: Vapnet har valt att inte kommentera bilolyckan.

Gruppen Vapnet har haft stora hitar med låtar som "Kalla mig" och "Thoméegränd". Förra året spelade de på festivalens Rookiescen men i år hade de avancerat till den större scenen i Teaterladan.

Klockan 13.30 i torsdags, precis ett dygn innan spelningen i Hultsfred skulle börja, fick räddningstjänsten i Jönköping larm om en våldsam trafikolycka på riksväg 31.

På fel sida vägen

I den ena av de kraschade bilarna befann sig Per-Olof Stjernered och Jesper Hedin, som tillhör blåssektionen i Vapnet. De var på väg ner till Hultsfredsfestivalen.

Enligt polisen kom deras bil över på fel väghalva och frontalkrockade med en mötande bil i 90 km/h.

Samtliga inblandade fördes med ambulans till sjukhuset. Men livet på den 25-årige man som körde artisternas bil gick inte att rädda. Han avled på operationsbordet.

Spelade på festivalen

Resten av bandet genomförde spelningen i Hultsfred. De fick inte beskedet om olyckan förrän efteråt. Ett besked som tog dem mycket hårt.

- Det är jättetråkigt det som har hänt men bandet har valt att inte kommentera det, säger på skivbolaget Hybrism.

Vapnet har ytterligare tio spelningar inbokade i sommar. Men Per-Olof Stjernered och Jesper Hedin kommer inte att medverka vid dessa.

Martin Ekelund